Care for Women2016-12-02T15:06:54+00:00
afspraak maken

icon-careforwomenSpecialist in vrouwengezondheid.

Als vrouw heb je soms te maken met gezondheidsvragen waarvan de oorzaak niet direct bepaald kan worden. Er is geen vrouw ter wereld , die niet ergens in haar leven geconfronteerd wordt met klachten of problemen die samenhangen met hormonen.

Gedurende het leven van iedere vrouw zijn er belangrijke hormonale fasen, denk aan de puberteit, de vruchtbare periode, het al of niet zwanger (kunnen) worden en zijn, de overgang naar de onvruchtbare periode en de menopauze. Er verandert van alles op hormonaal vlak, en deze hormoonschommelingen kunnen nogal eens klachten geven en de balans in het dagelijks leven aardig verstoren.

Care for Women voor vrouwengezondheid

Veel vrouwen hebben hier in mindere of meerdere mate last van, maar vinden het moeilijk aandacht voor zichzelf te vragen en op zoek te gaan naar hulp. In de medische wetenschap wordt weinig tijd vrijgemaakt om echt te luisteren naar de problemen en klachten, en helemaal het samen zoeken naar oplossingen, advies en tips, afgestemd op de vrouw is zeldzaam. Vrouwen lopen door met hun klachten en nemen aan, dat “het erbij hoort”. Dat is jammer en zeker niet nodig!
Er is vaak goed iets aan te doen.
Ik help je graag verder.

Een afspraak maken bij mijn praktijk, vrouwENgezondheid,  is heel eenvoudig. Je hebt geen verwijzing van je huisarts nodig en de meeste zorgverzekeraars vergoeden de consulten vanuit de aanvullende verzekering, waardoor het eigen risico niet van toepassing is.
Informeer hiernaar bij je zorgverzekeraar.

Het gezondheidsconsult duurt een uur. Er wordt echt alle tijd genomen om te luisteren naar je klacht e/o vraag in een niet-medische omgeving, en zo kunnen we samen kijken naar wat voor jou de beste oplossing is.
Persoonlijk, betrokken en deskundig.

Naast het gezondheidsconsult, waar je terecht kunt met alle vrouw-specifieke vragen, zijn er ook gespecialiseerde spreekuren. kijk verder op deze site om het aanbod van zorg te bekijken.

De praktijk is aangesloten bij  “Care for Women”,  de landelijke organisatie met gespecialiseerde en professionele zorgverleners, met ongeveer 100 praktijken verdeeld over het land.

icon-careforwomenOver mij

Mijn naam is Ria van der Mark. Ik woon in de Hoeksche Waard, en ben 3 dagen in de week werkzaam in Rotterdam. Ik ben getrouwd, en heb 2 volwassen kinderen, waar ik erg trots op ben. Door de jaren heen heb ik natuurlijk zelf ook de nodige hormonale fasen doorlopen, dat mag duidelijk zijn.Niemand ontkomt daaraan.

In 2017 ben ik alweer 40 jaar verpleegkundige , met veel plezier, en heb ruime ervaring in de extramurale gezondheidszorg.
Voornamelijk op het gebied van begeleiden van vrouwen in de periode van zwangerschap, geboorte en ouderschap.Naast mijn huidige werkzaamheden in deze doelgroep heb ik de opleiding Care for Women specialiste gedaan en me aangesloten bij de organisatie voor Vrouwengezondheid Care for Women. Ik heb nu een eigen praktijk aan huis, waar ik vrouwen kan helpen, die te maken hebben met hormonale problemen.

Of je nu jong of oud bent: het is in iedere fase van je leven fijn om vrouwen om je heen te hebben met wie je problemen en vragen kunt delen. Dat kunnen zussen, vriendinnen of een moeder zijn, maar soms heb je ook behoefte aan iemand, die je niet kent uit je nabije omgeving, maar waar je wel je vragen kwijt kunt over bijvoorbeeld menstruatie, zwangerschap, vormen van borstkanker, of overgang. Zo ’n iemand wil ik graag voor mensen zijn. Laagdrempelig, met kennis van zaken en aandacht en betrokkenheid.

Ria van der Mark voor vrouwengezondheid
Maak hier gemakkelijken snel je afspraak

24 uur per dag bereikbaar

 

afspraak maken

icon-careforwomen Zorgaanbod

Wat kan de Care for Women specialiste voor je doen? Lees hier welke consulten er mogelijk zijn.

*Anticonceptie consult
Welke vorm van anticonceptie past het best bij jou? Die vraag kunnen we samen met je beantwoorden.Er is inmiddels zoveel mogelijk . Er zijn verschillende vormen van anticonceptie en veel verschillende werkzame pillen. Vraag ernaar en maak de beste keuze.

*Zwanger worden consult
Zwanger worden gaat niet altijd even makkelijk. Bij 15% van de stellen lukt het niet om binnen een jaar zwanger te worden. Ongewenst niet zwanger worden kan een stressvolle periode in het leven van de vrouw zijn. De juiste adviezen kunnen je helpen een zwangerschap te bespoedigen.

*Menstruatie en PMS consult
Menstruatie klachten, zoals buikpijn, hoofdpijn of migraine, stemmingswisselingen, vermoeidheid, gespannen borsten, snel geïrriteerd… Maandelijkse terugkerende klachten, waar je zelf veel last van hebt, maar ook je omgeving, je gezin, en zelfs je werk kan er onder lijden. Is er sprake van Premenstrueel Syndroom? Hoe herken je dat en wat houdt het in. Maar belangrijker nog: is er iets tegen te doen?! Antwoord: ja, er is vaak veel aan te doen. Vraag het op een consult en we kijken er samen naar.

*Overgang consult
Een periode, die  die veelal rond het 43e levensjaar begint en gemiddeld 10 jaar kan duren. Veel vrouwen gaan probleemloos door deze periode heen, maar anderen hebben veel last van klachten, zoals : opvliegers, nachtzweten,verandering in de cyclus, spier/gewrichtspijnen, stemmingswisselingen, libidoverlies. Die klachten hebben invloed op het dagelijks leven. Er is veel aan te doen. Vraag om hulp.

*Women’s Cardiocheck
Preventief onderzoek, gericht op indicaties zoals hart-en vaatziekten, overgewicht en diabetes. Het betreft bepaling van volledig lipiden en glucose in het bloed. BMI bepaling, bloeddruk, risico inventarisatie, inclusief advies en leefstijl.

*Care for Human- Healthcheck
Preventief onderzoek, ook voor mannen, gericht op indicaties zoals hart en vaatziekten, overgewicht en diabetes. Het betreft bepaling van volledig lipiden en glucose in het bloed, d.m.v een vingerprik. BMI bepaling, bloeddruk, risico inventarisatie, inclusief advies en leefstijl.

icon-careforwomenTarieven

Naast het Vrouwengezondheidsconsult, is het ook mogelijk een specialistisch consult af te spreken.

Voor een consult heb je geen verwijzing nodig van de huisarts, en worden veelal vergoed vanuit de aanvullende verzekering ( geen eigen bijdrage). Informeer ernaar bij je zorgverzekeraar.

Consult van 60 minuten: € 64,50

Consult van 30 minuten € 35,00

Women’s Cardiocheck    € 50,00 ( 30 minuten + materiaalkosten € 15,00)

Care for Human- Healthcheck € 50,00 ( 30 minuten +materiaalkosten€ 15,00)