Samen wonen ? Samenlevingscontract !

Van alle mensen die ongehuwd samenwonen heeft 60% niets geregeld. Géén regeling voor de partner bij overlijden, géén regeling voor nabestaandenpensioen en géén regeling voor privébezittingen bij “echtscheiding”. Is dit handig ? NEE !

Al leeft u twintig jaar samen met dezelfde partner, voor de Nederlandse Wet blijft uw partner een vreemde. In het slechtste geval mag u zelfs met uw “schoon”-familie onderhandelen om in uw eigen huis te blijven zitten.

Notaris Heinenoord
Uiteindelijk kunnen notarissen veel repareren tegen hoge kosten. Dit is zonde, want u kunt door het maken van een samenlevingsovereenkomst veel problemen voorkomen.

Met een samenlevingsovereenkomst is het tenslotte goed geld verdienen. In plaats van het hoogste tarief van nu 40% krijgt u recht op een hoge vrijstelling .

De wet stelt als eis aan samenwoners dat ze een samenlevingsovereenkomst hebben. Heeft u die niet, dan krijgt u ook de vrijstelling niet en mag u alles afrekenen tegen 40%.

Woont u samen met een partner en heeft u geen samenlevingsovereenkomst ? Mijn advies: MAKEN. Dat scheelt 40% belastingheffing.

Remco van der Kuijp

Notaris HeinenoordHeeft u een vraag aan De Notaris? Stel ‘m gerust.

Notaris te Strijen, waar ze de zaken net even anders doen.

Maandelijks geeft mr. Remco van der Kuijp, notaris te Strijen, praktische tips om het leven juridisch net even wat aangenamer te maken. Bekijk het ‘ DOSSIER De Notaris ‘ voor alle tips!

Notaris Heinenoord – ‘s-Gravendeel – Oud-Beijerland – Puttershoek – Zuid-Beijerland – Nieuw-Beijerland – Westmaas – Mijnsheerenland – Maasdam – Numansdorp – Klaaswaal – Piershil – Goudswaard

 

 

By |2016-12-02T15:11:48+00:00oktober 2014|