Voor groenten en fruit ga ik naar de slager!

Bekijk nog meer interessante berichten van de NOTARIS

Hier in Strijen zit een uitstekende keurslager die precies weet wat hij doet. Hij doet vlees en alles wat daarmee te maken heeft. Over een ananas of een krop sla hoef je hem niets te vragen, dat kan hij niet. Grilworst, een gehaktbal of Zeeuwse spek daarentegen kan hij maken als de beste.

Logisch natuurlijk, dat we voor een ananas of een krop sla niet naar de slager gaan. Blijkbaar weten we waar we wat moet halen als het om eten gaat. Als het daarentegen om onze financiën en persoonlijke juridische zaken gaat laten we ons door iedereen maar wat aanpraten. Iedereen heeft verstand van financiën en juridische zaken en iedereen adviseert er maar op los.

In mijn praktijk zie ik accountants die adviseren over de juridische inhoud van testamenten, verzekeringsverkopers en administratiekantoren die contracten maken voor maatschappen en vennootschappen onder firma en boekhouders die proberen aandeelhoudersovereenkomsten te maken.

 

Gek eigenlijk dat ze dat allemaal doen.

Als notaris maak ik toch ook geen jaarrekeningen op, verkoop ik geen verzekeringsproducten en regel ik voor geen enkele klant de administratie. Dat kan ik niet en daar heb ik ook geen opleiding voor gehad. Toch menen adviseurs van diverse pluimage over alles en nog wat te moeten adviseren. Gezien het broddelwerk wat ik voorbij zie komen levensgevaarlijk en doodeng!

De notaris is een juridisch specialist op het gebied van onroerend goed, ondernemingsrecht en personen-en familierecht. Na een lange studie benoemd door de overheid en van alle kanten gecontroleerd op functioneren en kwaliteit. Je bent niet zomaar notaris en als je het eenmaal bent moet je bezig blijven om aan de eisen te blijven voldoen. Een specialist die alleen doet wat hij kan, want dat kan hij namelijk heel goed. Ga eens praten met de notaris!

Remco van der Kuijp, notaris.

nieuwbouw kopen

Notaris HeinenoordHeeft u een vraag aan De Notaris? Stel ‘m gerust.

Notaris te Strijen, waar ze de zaken net even anders doen.

Maandelijks geeft mr. Remco van der Kuijp, notaris te Strijen, praktische tips om het leven juridisch net even wat aangenamer te maken. Bekijk het ‘ DOSSIER De Notaris ‘ voor alle tips!

Notaris Oud-Beijerland – Heinenoord – ‘s-Gravendeel –  – Puttershoek – Zuid-Beijerland – Nieuw-Beijerland – Westmaas – Mijnsheerenland – Maasdam – Numansdorp – Klaaswaal – Piershil – Goudswaard

testament belastingvoordeel

By |2016-12-02T15:11:06+00:00september 2015|Tags: , , |