Jaarlijks Kado: Een schenking aan de kinderen

Jaarlijks mag u aan uw kinderen een bedrag schenken van EUR 5.277 (2015) GRATIS. De belastingdienst heft daar geen belasting over. EUR 5.277 lijkt weinig. Maar als u het nu eens jaarlijks doet ? Dan kan dat in de loop der tijd lekker aantikken.

Heeft u het geld niet ? Zit het bijvoorbeeld als overwaarde in uw huis ? Geen nood. U hoeft niet daadwerkelijk geld te hebben om het toch weg te kunnen schenken. U geeft gewoon een tegoedbon aan uw kinderen: u schenkt het aan uw kinderen op papier.

Schenken op papier kent twee voorwaarden. Ten eerste dient u altijd zes procent rente te betalen over het geschonken bedrag. Dit bedrag moet jaarlijks daadwerkelijk aan de kinderen betaald worden. De belastingdient kan hier op controleren. Ten tweede dient een dergelijke schenking altijd bij de notaris plaats te vinden door middel van een echte akte.

Elk jaar naar de notaris ? Is dat niet duur ? Nee, uiteraard niet. U krijgt gewoon herhalingskorting. En u bepaalt zelf of u de schenking ieder jaar wilt doen. Uiteraard mag u het een jaartje overslaan. Nog mooier. U mag het zelfs terugdraaien indien u wilt. Voor dit laatste heeft u de notaris niet eens nodig. Ten slotte mag u alles nog steeds opmaken. Dan is de tegoedbon voor de kinderen waardeloos. In de praktijk komt dat echter zelden voor. En het mooiste: het is allemaal belastingvrij. Ga maar eens praten met uw notaris.

Remco van der Kuijp, notaris te Strijen

Bekijk nog meer interessante blog berichten van de NOTARIS

 

notaris oud-beijerland

Remco van der Kuijp

Notaris HeinenoordHeeft u een vraag aan De Notaris? Stel ‘m gerust.

Notaris te Strijen, waar ze de zaken net even anders doen.

Mr. Remco van der Kuijp, notaris te Strijen, geeft praktische tips om het leven juridisch net even wat aangenamer te maken. Bekijk het ‘ DOSSIER De Notaris ‘ voor alle tips!

Notaris Oud-Beijerland – Heinenoord – ‘s-Gravendeel  – Puttershoek – Zuid-Beijerland – Nieuw-Beijerland – Westmaas – Mijnsheerenland – Maasdam – Numansdorp – Klaaswaal – Piershil – Goudswaard

By |2018-07-28T02:09:18+00:00december 2015|Tags: , , , |