Nieuwbouw kopen ? Oppassen !

Wie een nieuwbouwhuis koopt krijgt altijd een ‘project-notaris’ opgedrongen. Is normaal de notariskeuze vrij, bij nieuwbouw regelt één notaris alle leveringen.

Dat vindt de aannemer wel zo prettig. Vaak wordt dan een stevige prijs gerekend voor de levering en de daarbij horende hypotheek. Het voelt een beetje aan als gedwongen winkelnering.

Maar let op. Een aannemer kan weliswaar de project-notaris voorschrijven voor de levering, u blijft altijd vrij om de hypotheek bij een andere notaris onder te brengen. Dit kan vaak honderden euro’s schelen. Controleer dit dan ook altijd goed. Informeer goed wat de prijs is voor de levering en de prijs voor de combinatie met een hypotheek. Zet dit af tegen de prijs die een andere notaris zou rekenen voor alléén de hypotheek (en wellicht extra’s zoals een samenlevingsovereenkomst en testamenten). U kunt dan vaak al snel tot de conclusie komen dat het kan lonen om de hypotheek bij een andere notaris onder te brengen.

Moet u dan ook twee keer naar een notaris ? Nee ! Uw aanwezigheid bij een akte van levering is niet vereist maar bij de akte van hypotheek moet u aanwezig zijn. U maakt dan ook een afspraak bij de notaris die uw hypotheek regelt. De notaris zorgt dan ook dat uw volmacht voor de akte van levering bij de project-notaris terecht komt.

Veel plezier met het kopen van uw nieuwbouwhuis, maar blijf altijd op uw hoede!

Remco van der Kuijp, notaris te Strijen.

Bekijk nog meer interessante blog berichten van de NOTARIS

 

nieuwbouw kopen

Remco van der Kuijp

Notaris HeinenoordHeeft u een vraag aan De Notaris? Stel ‘m gerust.

Notaris te Strijen, waar ze de zaken net even anders doen.

Maandelijks geeft mr. Remco van der Kuijp, notaris te Strijen, praktische tips om het leven juridisch net even wat aangenamer te maken. Bekijk het ‘ DOSSIER De Notaris ‘ voor alle tips!

Notaris Heinenoord – ‘s-Gravendeel – Oud-Beijerland – Puttershoek – Zuid-Beijerland – Nieuw-Beijerland – Westmaas – Mijnsheerenland – Maasdam – Numansdorp – Klaaswaal – Piershil – Goudswaard

By |2016-12-02T15:11:34+00:00april 2015|Tags: , |