Slaap kindje, slaap….

Bekijk nog meer interessante berichten van de NOTARIS

De overheid weet elke keer weer een manier te vinden om u in slaap te sussen.

Eerst introduceren zij in 2003 een nieuw erfrecht met de boodschap dat vanaf nu alles automatisch geregeld is. Vervolgens kondigen zij in 2008 een vernieuwing aan van het successierecht, zeg maar de belasting op overlijden. Het zou allemaal eenvoudiger en goedkoper worden.

Mensen, word toch eens wakker ! Wanneer is nu de laatste keer geweest dat de overheid u daadwerkelijk geholpen heeft met uw belasting ? De vraag stellen is haar beantwoorden. De overheid geeft géén cadeautjes.

Wie géén testament heeft is een dief van zijn eigen portemonnee. Een testament kost geen geld, maar levert nagenoeg altijd geld op. MAAK ER DAN OOK EEN! Al is uw persoonlijke situatie nog zo overzichtelijk, maak altijd een testament. Dat voorkomt problemen voor later en levert in de meeste gevallen een belastingvoordeel op.

Dat belastingvoordeel zit mede in de rente die gerekend mag worden over de vorderingen van de kinderen. Als u vertrouwt op de overheid krijgt u NUL aan rente. Als u mij vertrouwt krijgt u zes procent rente!

Elk jaar zes procent rente naar de kinderen, zonder belasting. Dat kan?

Ja, maar alleen mét een testament! Ook zonder kinderen zijn er voordelen te behalen.

Daarnaast is het altijd aan te raden om een stuk vermogen te schenken aan de kinderen op papier. Want ook met schenken kan het u bijna altijd een belastingvoordeel opleveren. Uw toekomstige nalatenschap wordt immers kleiner, dus minder te halen voor de belastingdienst.

Kortom: testamenten en schenken zijn uitstekende manieren om geld te verdienen. Praat hier dan ook eens over met uw notaris. Ik ken er nog één: in Strijen.

nieuwbouw kopen

Remco van der Kuijp

Notaris HeinenoordHeeft u een vraag aan De Notaris? Stel ‘m gerust.

Notaris te Strijen, waar ze de zaken net even anders doen.

Maandelijks geeft mr. Remco van der Kuijp, notaris te Strijen, praktische tips om het leven juridisch net even wat aangenamer te maken. Bekijk het ‘ DOSSIER De Notaris ‘ voor alle tips!

Notaris Oud-Beijerland – Heinenoord – ‘s-Gravendeel –  – Puttershoek – Zuid-Beijerland – Nieuw-Beijerland – Westmaas – Mijnsheerenland – Maasdam – Numansdorp – Klaaswaal – Piershil – Goudswaard

testament belastingvoordeel

By |2016-12-02T15:11:23+00:00juli 2015|Tags: , , |