Géén testament ? Dat is pas crisis !

Terwijl de crisis van de laatste jaren lijkt weg te ebben zult u zich natuurlijk vast afvragen:
“Wat kan erger zijn ?”
“Géén testament”, zou ik willen antwoorden.

Nog altijd zijn er mensen die hun volledige vertrouwen aan de Wet en de nabestaanden geven. “Na mij de zonvloed”, is meestal de gedachte en regelen verder niets.

Helaas dames en heren, de Wet regelt nauwelijks iets. De Wet geeft u een trapauto en dan zal u nog steeds zelf moeten trappen. Wilt u het eens en voor altijd regelen ? Maak dan eens een testament !

Het maken van een testament is eenvoudig. Geef aan wat u wilt. De notaris maakt er iets mooi’s van. U slaat drie vliegen in één klap. Door het maken van een testament staat precies zwart op wit hoe u het wilt hebben (wie ruimt het huis op, wie regelt de begrafenis, wie krijgt wat). Dat is een veilig gevoel. U erven hoeven dan ook niet te raden wat u wilt.

Daarnaast neemt u de notaris een hoop werk vóóraf uit handen. Door géén testament te maken kunnen de kosten van de afwikkeling snel oplopen. Deze extra kosten worden gemaakt door de notaris. Hij moet uitzoeken wie de erven zijn en wie namens de nalatenschap mag optreden. Dit kost tijd en geld. Tijd en geld dat u kunt besparen door een testament te maken.

Tenslotte levert het gemiddelde testament snel véél geld op. Door een testament te maken kunt u namelijk belasting besparen.
Wilt u voorkomen dat alles naar de belastingdienst gaat ? Testament maken !

Géén testament: dát is pas crisis !

Remco van der Kuijp, notaris te Strijen.

Bekijk nog meer interessante blog berichten van de NOTARIS

 

Remco van der Kuijp

Notaris HeinenoordHeeft u een vraag aan De Notaris? Stel ‘m gerust.

Notaris te Strijen, waar ze de zaken net even anders doen.

Maandelijks geeft mr. Remco van der Kuijp, notaris te Strijen, praktische tips om het leven juridisch net even wat aangenamer te maken. Bekijk het ‘ DOSSIER De Notaris ‘ voor alle tips!

Notaris Heinenoord – ‘s-Gravendeel – Oud-Beijerland – Puttershoek – Zuid-Beijerland – Nieuw-Beijerland – Westmaas – Mijnsheerenland – Maasdam – Numansdorp – Klaaswaal – Piershil – Goudswaard