Uitvaartzorg Hoeksche Waard – CVU2016-12-02T15:07:23+00:00

Informatie

Voorzorg: voorlichting over de uitvaart
Het bespreekbaar maken van de uitvaart vinden wij heel belangrijk. Uit ervaring weten we dat het belangrijk is dat u nadenkt over uw eigen afscheid of dat van uw naasten. Dat maakt het makkelijker om beslissingen te nemen op het moment dat er zich daadwerkelijk een overlijden voordoet. Om u daarbij te helpen, organiseren wij veel activiteiten op het gebied van voorlichting. Van persoonlijke voorlichting tot publieksinformatiedagen.

Persoonlijke voorlichting
Het geven van goede, heldere en eerlijke voorlichting zien wij als een van onze belangrijke maatschappelijke taken. In een persoonlijk gesprek vertelt een van onze ervaren uitvaartverzorgers u graag meer over alles wat bij de uitvaart komt kijken. Van hulp bij het opmaken van een wilsbeschikking tot en met het advies over het voorzien in de uitvaartkosten. Dit gesprek kan bij u thuis plaatsvinden of in onze uitvaartwinkel.

Publieksvoorlichting
Wij organiseren ook regelmatig informatiedagen en lezingen. Tijdens deze bijeenkomsten krijgt u nuttige informatie en kunt u in een rustige en ongedwongen sfeer praten met een van onze toegewijde medewerkers. U kunt in de meeste gevallen ook een kijkje achter de schermen nemen. De bijeenkomsten worden georganiseerd in onze uitvaartcentra of in onze uitvaartwinkel.

Meld u gratis aan
Bent u overtuigd van onze dienstverlening, wordt dan relatie van CVU Uitvaartzorg. Het kost u niets. Daarmee kiest u voor een betrouwbare, deskundige organisatie die een uitvaart verzorgt die bij u past. U profiteert ook van een voordelig relatietarief.

Word ook gratis Vriend van CVU Uitvaartzorg en ontvang een handige relatiemap voor persoonlijke papieren met betrekking tot uw uitvaart.

CREMEREN3Een crematie kent net als een begrafenis een voorafgaande uitvaartplechtigheid. De daadwerkelijke verbranding wordt uitgevoerd door het crematoriumpersoneel. Nabestaanden mogen aanwezig zijn bij het invoeren van de kist in de oven. Een kist is geen verplichting, de crematie mag ook plaatsvinden met de overledene op een opbaarplank, gewikkeld in een lijkwade.

Op het gebied van asbestemming heeft u in Nederland diverse mogelijkheden. Na de crematie wordt de as van de overledene in een asbus gedaan en een maand opgeslagen. Dat is een wettelijke verplichting. Na deze periode beslist u wat u met de as wilt doen. U heeft talrijke mogelijkheden om een tastbare en unieke herinnering aan de overledene te bewaren. U kunt de as mee naar huis nemen. Bijvoorbeeld in een sierurn of een deel ervan in een medaillon of relikwiehouder. Ook kunt u de asbus in een sierurn bijzetten. Dit kan in een urnenmuur of columbarium op een crematoriumterrein of begraafplaats. Crematoria hebben een algemene nis waar de asbus kan worden opgeslagen tot u een besluit heeft genomen over de bestemming.

Asverstrooiing
U kunt de as ook verstrooien. Dit kan op verschillende manieren: vanuit een vliegtuig of vanaf een schip op zee. Nabestaanden kunnen aanwezig zijn bij de vlucht of boottocht. Ook het zelf verstrooien van as over land of binnenwateren is mogelijk. U heeft dan wel toestemming nodig van de grondeigenaar of waterschapsbeheerder. Een nieuwe vorm is de verstrooiing vanuit een luchtballon. Net als het werpen van een zouturn in de zee. Deze urn lost na enige tijd op in het zeewater. Ook crematoria beschikken over speciale plekken voor asverstrooiing.

Wilt u meer weten over cremeren, stuur ons dan een bericht of neem gratis contact met ons op:
0800 288 22 55.

Bovengronds begravenDe keuze voor begraven heeft onder meer te maken met de wijze van herdenken. Als u een begrafenis wilt, kiest u voor een graf en eventueel voor een gedenkmonument. Het is een plek waar nabestaanden naar toe kunnen gaan en troost kunnen vinden. In Nederland kennen we twee soorten graven: het particuliere graf (ook wel familiegraf genoemd) en het algemene graf.

Particulier graf
Het particuliere graf staat op naam. U bepaalt wie er van de familie wordt begraven. Een dergelijk graf wordt gehuurd. De termijn van uitgifte ligt meestal tussen de 10 en 30 jaar en is te verlengen. Bij een particulier graf geldt vaak een onderhoudsverplichting.

Algemeen graf
Voor een algemeen graf betaalt u meestal minder dan voor een particulier graf. In een dergelijk graf worden ook overledenen afkomstig van andere families begraven. U kunt niet vastleggen dat uw partner of andere nabestaanden na overlijden in hetzelfde graf komen. De huurtermijn voor algemeen graf kunt u niet verlengen.

Grafmonument
Bij een algemeen of particulier graf kunt u een grafmonument laten plaatsen. Ze zijn er in verschillende vormen, afmetingen en materialen. Voor het opschrift en het lettertype bestaan verschillende mogelijkheden. Dit kan per begraafplaats verschillen. Dit geldt ook voor de kosten van het onderhoud. CVU Uitvaartzorg adviseert u graag over de diverse mogelijkheden.

Wilt u meer weten over begraven, stuur ons dan een bericht of neem gratis contact met ons op:
0800 288 22 55.bericht

We leven in een samenleving die is opgebouwd uit bevolkingsgroepen met uiteenlopende culturele en religieuze achtergronden. Met de bijbehorende rituelen en tradities. Vaak vormt geloof de basis voor deze rituelen. CVU respecteert alle geloofs- of levensovertuigingen en heeft ruime ervaring met uitvaarten die verlopen volgens andere gebruiken. We verzorgen regelmatig uitvaarten met de volgende achtergrond:

Hindoe
Islamitisch
Kaapverdiaans
Surinaams-Creools
Caribisch
Moluks
Javaans-Surinaams

Wilt u meer weten over thuis opbaren, stuur ons dan een bericht of neem gratis contact met ons op:
0800 288 22 55.

CVU beschikt over professioneel ingerichte vervoersauto’s en moderne staatsieauto’s. Hiermee vervoeren we overledenen en nabestaanden vanuit huis of uitvaartcentrum naar begraafplaats of crematorium.

Heel speciaal bij CVU is de uitvaartbus. Hierin kan de overledene worden opgebaard en er is voldoende ruimte voor de nabestaanden. Dit zorgt ervoor dat zij de laatste uren dicht bij de overledene kunnen doorbrengen. Een laatste rit maken langs dierbare plekjes, samen luisteren naar zijn of haar favoriete muziek. Een mooie manier om steun en troost bij elkaar te vinden.

Faciliteiten
Bijzondere uitvaarten en ceremonieDe uitvaartbus beschikt over 22 zitplaatsen en twee rolstoelplaatsen, inclusief een pantry. Getinte ramen in de bus staan garant voor de privacy van nabestaanden. Naast een toilet en airconditioning, is er een lift voor rolstoelgebruikers. In de bus is een audio-/video-installatie aanwezig. Ook bestaat de mogelijkheid in de bus afscheid te nemen van de overledene. Een luifel aan de buitenkant biedt beschutting aan belangstellenden wanneer de weersomstandigheden daar om vragen. In het achterste deel van de bus wordt de kist met de overledene opgebaard.

Wilt u meer weten over onze bijzondere uitvaartbus, stuur ons dan een bericht of neem gratis contact met ons op: 0800 288 22 55.
Uitvaartbus-binnen-300x200 Uitvaartbus-binnen-3-300x200

stock-photo-10401830-coffin-decorated-with-flowers-21Het opbaren van de overledene in een uitvaartcentrum is altijd mogelijk. De laatste jaren zien we een terugkeer van de opbaring in huiselijke kring. Vroeger kwam dat vaak voor. Nabestaanden kiezen ervoor de overledene tot de dag van de uitvaart thuis te houden. Op die manier kunnen ze in een voor hun vertrouwde omgeving afscheid nemen. Een uitvaartverzorger van CVU kan u over de praktische gang van zaken informeren.

Hij of zij vertelt u bijvoorbeeld over het opbaren op bed of in de uitvaartkist. U kunt kiezen voor een eenvoudige opbaring of juist voor een volledige thuisopbaring met rouwschermen. Technische hulpmiddelen zorgen ervoor dat de overledene geconditioneerd blijft. Met behulp van thanatopraxie is het ook mogelijk de overledene te conserveren zonder technische hulpmiddelen.

Thanatopraxie
Thanatopraxie is lichte balseming, waardoor het lichaam van de overledene langer in betere conditie blijft. Voordeel hiervan is dat het lichaam zonder een koeler (thuis) kan worden opgebaard, ook bij warm weer. Nabestaanden hebben daardoor de zekerheid dat de overledene tot en met de dag van de uitvaart (thuis) kan worden opgebaard. Een ander voordeel van thanatopraxie is voor nabestaanden het cosmetisch effect. De natuurlijke gelaatskleur van de overledene komt nagenoeg volledig terug.

Wilt u meer weten over thuis opbaren, stuur ons dan een bericht of neem gratis contact met ons op:
0800 288 22 55.

NABESTAANDEN1-300x223Nazorg
Na de uitvaart begint een periode van rouw, waarin allerlei gevoelens een plek moeten krijgen. Het is ook een periode waarin veel praktische zaken moeten worden geregeld. Steun van anderen is daarbij onontbeerlijk. CVU is er voor u.

Praktische en emotionele ondersteuning
Rouwverwerking is heel persoonlijk. Iemands persoonlijkheid, de relatie tot de overledene en de sociale omgeving zijn mede bepalend. Praten kan opluchten, het helpt om weer verder te gaan. Na de begrafenis of crematie staat de nazorgmedewerkster van CVU klaar om u te helpen als daar behoefte aan bestaat. Naast steun op emotioneel gebied biedt de medewerkster ook praktische hulp. Juist in de periode na de uitvaart is dat heel belangrijk. Relaties van CVU betalen niets voor deze nazorg.

Word ook gratis Vriend van CVU Uitvaartzorg en ontvang een handige relatiemap voor persoonlijke papieren met betrekking tot uw uitvaart.

Informeer nu
Wilt u meer weten over de nazorg van CVU, stuur ons dan een bericht of neem gratis contact met ons op: 0800 288 22 55.

UitvaartverzekeringMet een uitvaartverzekering verzekert u de kosten van de uitvaart. U kunt kiezen uit twee vormen: een naturaverzekering of een geldverzekering. Bij de naturaverzekering stelt u van te voren vast wat u wilt verzekeren. U kunt vaak kiezen uit een aantal pakketten. Bij de geldverzekering maakt de uitvaartverzekeraar het verzekerde bedrag over, waarvan u volledig vrij de uitvaart kunt invullen.

CVU werkt samen met diverse uitvaartverzekeraars, waaronder Yarden, De Facultatieve en Axent.

Heeft u bij een andere verzekeringsmaatschappij een uitvaartverzekering? Ook dan zorgt CVU voor de uitvaart die bij u past. Neemt u gerust contact met ons op en wij informeren u geheel vrijblijvend over de uitvaartmogelijkheden en dekking van de polis.

Regel het nu
Wilt u meer weten over de diverse verzekeringsvormen voor uw uitvaart, stuur ons dan een bericht of neem gratis contact met ons op: 0800 288 22 55.

Depofolder-2013_Pagina_1-739x1024Een gemiddelde uitvaart kost tegenwoordig al gauw ca. € 5.000. Een bedrag dat niet zomaar iedereen beschikbaar heeft. U kunt er voor sparen, maar dan bent u voor de groei van het vermogen afhankelijk van een sterk wisselende en doorgaans lage spaarrente. Een uitvaartverzekering sluiten kan ook. Dat is echter niet voor iedereen een optie. Heeft u nog niets voor uw uitvaart geregeld en kunt u om leeftijd- of gezondheidsreden geen gewone uitvaartverzekering afsluiten? Dan is het Depositofonds van CVU Uitvaartzorg een perfect alternatief. De Stichting Depositofonds biedt een spaarvorm met een grote mate van vrijheid en een hoge rente. Iedereen kan deelnemen. Er zijn geen leeftijdsbeperkingen en geen gezondheidsvragen.

De Stichting Depositofonds belegt het ingelegde geld op een verantwoorde wijze. De rente is in het algemeen hoger dan bij een bank. Het moment waarop u het geld kunt storten is vrij en niet aan leeftijd gebonden. Het ingelegde geld is uitsluitend bedoeld voor uw uitvaart. Jaarlijks ontvangt u een overzicht van uw spaarsom, inclusief opgave van de ontvangen rente.

Regel het nu
Waar kunt u uw deposito beter regelen dan bij een organisatie die de volledige uitvoering van de uitvaartzorg doet en die zich door de jaren heen bewezen heeft als deskundige partner? Wilt u meer weten over de Stichting Depositofonds, stuur ons dan een bericht of neem gratis contact met ons op: 0800 288 22 55.

[/fusion_builder_column_inner]

Uitvaartzorg Hoeksche Waard – CVU

Heid Hendricks

Heidi Hendricks uit Westmaas vertegenwoordigt CVU in de Hoeksche Waard.

Wilt u meer informatie, dan belt u met het algemene nummer: Tel: 0800 288 22 55
Of gebruik het mailformulier en stel uw vraag.

Heeft u NU te maken met overlijden? Klik dan op onderstaande button

Help mij nu

U kunt de begrafenis of crematie zo persoonlijk maken als u zelf wilt.
Geef de gewenste kleur aan uw uitvaart en wordt herdacht zoals u bent.
Neem direct contact op

Bij een thuis overlijden, bel de huisarts

 

  • Stel uw belangrijkste familieleden of bekenden op de hoogte

  • Bel CVU (0800 345 67 89), dag en nacht bereikbaar

  • Stel kerk of genootschap op de hoogte

 

Directe hulp

Melding van overlijden?
Bel: 0800-345 67 89

Gratis dag en nacht bereikbaar

Inspiratie voor uw uitvaart

Speciale-wensen-kisten-CVU
Bijzondere uitvaart en ceremonie
Tastbare herinneringen - uitvaart

Levensloop

Uw levensloop in hartverwarmende beelden…..

Lees meer

Bijzondere uitvaart en ceremonie

De laatste weg afleggen naar de laatste rustplaats

Lees meer

Tastbare herinnering

Een heel bijzondere herinnering

Lees meer
Bezoek de website voor alle uitgebreide informatie