Roody-Los-Malos

fotografie: Maurice B. Kloots

Gezien in de Hoeksche Waard was op bezoek bij Roody Los van MALOS BV om te filosoferen voor onze krant.
(Huis-aan-Huis bezorgd door de gehele Hoeksche Waard)

Lees het interview ook online via onze website of bekijk de hele krant online.


We gaan op zoek naar de filosoof in Roody Los. Eigenaar van Malos BV. Inmiddels is Malos BV uitgegroeid tot een groot schoonmaakbedrijf en heeft Roody 30 mensen in dienst, maar Roody begon ooit als glazenwasser.


 

Als je glazenwasser bent heb je wellicht te maken met redelijk wat vooroordelen, die willen we boven tafel krijgen en wegnemen. Roody bewijst dat het exploiteren van een allround schoonmaakbedrijf een vak is en dat het wel degelijk om een goed stel hersens vraagt om een solide bedrijf te runnen in deze branche! Of is het gewoon zijn nuchtere eerlijkheid waarmee hij zijn bedrijf zo succesvol maakt?

Hoe ben je in deze branche terecht gekomen?
Ik was 15 jaar en school was niks voor mij ontdekte ik. Ik wilde knaken verdienen. En zo ben ik eigenlijk op die leeftijd al gaan werken. Ik begon in de bouw. Daar hoefde je geen diploma voor te hebben en er was altijd werk. Van het één rolde ik in het ander. Er waren tijden bij dat ik drie banen tegelijkertijd betrok. Ik werkte als elektricien, als CV monteur, loodgieter, sjorder in de haven, krantenbezorger…je kan het zo gek niet bedenken. Ik oriënteerde me en tegelijkertijd had ik mijn centjes op zak.

Was je een boefje?
Ja, eigenlijk wel een beetje, maar met mijn werkethos is nooit iets mis geweest. Vanaf mijn 15e heb ik altijd keihard gewerkt en was ik daarin heel erg serieus. Ik had daarom altijd werk denk ik.
Je hebt 6 jaar voor bazen gewerkt en toen ben je voor jezelf begonnen.
Ja, op mijn 21e ben ik zelfstandig gaan ondernemen. Ik had het eens een tijd aangekeken en dacht: ‘Ik kan het eigenlijk net zo goed zelf gaan doen’. Er was ooit iemand die tegen me zei: ‘Weet je wat jij moet doen? Je moet glazenwasser worden’.

En zo geschiedde…
Ja, ik ging eerst in de leer als glazenwasser en kort daarna startte ik een éénmanszaak in glasbewassing. Inmiddels bieden we veel meer diensten op het gebied van schoonmaak. Denk aan gevelreiniging, graffiti verwijdering, vloeronderhoud, bouwoplevering, maar onder andere ook de reguliere schoonmaak bij kantoren en scholen. We bedienen zowel de zakelijke- als de particuliere markt. Blijkbaar doen we het goed en vullen we behoeftes naar tevredenheid in, want we zijn enorm gegroeid. In 2009 zijn we overgestapt naar een B.V. en we hebben nu zo’n 30 mensen in dienst.

Malos BV

Eigenlijk ben jij het bewijs dat je niet altijd diploma’s nodig hebt om succesvol te zijn?
Ik ben een ondernemend type en zo heb ik de kneepjes van het zelfstandig ondernemen geleerd. Wel door vallen en opstaan. Toen ik net begon kocht ik allerlei bedrijfjes op, maar daar hoort dan ook personeel bij. Ik dacht alleen maar aan groei. Nu zou ik denken: Waarom doet iemand zo’n bedrijf weg? Pas na gericht onderzoek neem ik een besluit.

Zijn glazenwassers ‘jongens van de straat’?
Ja, letterlijk. Veel van onze werkzaamheden spelen zich buiten af.

De Glazenwasser heeft een bepaald imago. Hoe denk jij daarover?
Bij ons werken ‘nette jongens’. Zij zijn het gezicht van Malos, het contact met de klant. Bij ons staat service en klantvriendelijkheid op nummer één. Naast dat ze hun werk goed moeten doen, behoren ze zich ook netjes te gedragen, gewoon zoals het hoort.

Wat ‘hoort’ dan volgens jou?
Beleefdheidsvormen naar onze klanten, op tijd op het werk verschijnen, de locatie verzorgd achterlaten, ze moeten ook zorgen voor een nette persoonlijke verzorging. Je zult onze jongens nooit zonder bovenkleding op een ladder zien. We hebben professionele werkkleding waarmee ze netjes voor de dag kunnen komen.

Jouw jongens voldoen dan niet aan het stereo type glazenwasser.
Ik zie mezelf in de jongens die bij Malos starten. Zij zijn zoekende en ik motiveer ze, bied hen kansen. En natuurlijk zijn het ruwe bolsters; sterke kerels met een goed hart. Ze staan met -10 graden Celsius in weer en wind, maar ook als het 25 graden is. Op z’n Rotterdams en tevens ons credo: “Van hard werken ga je niet dood en waar je niet dood aan gaat maakt je sterker”.

Maar dan ben je meer dan werkgever alleen, eigenlijk coach je ze ook een beetje?
Natuurlijk niet bij iedereen, maar er zijn er soms bij die net die steun of meer sturing nodig hebben om er wat van te maken. Ik begrijp waar sommige vandaan komen. Aan de andere kant ben ik geen lantropische instelling, er moet wel (en vooral net- jes) gewerkt worden. Het glazenwassen is niet het enige wat we doen. Ik wil dat het hele plaatje klopt als we voor komen rijden en dat de klant een goede indruk krijgt van Malos. We staan voor vakman- schap, kwaliteit, hoge service en deugdzaamheid.

Ben je een perfectionist?
Geen idee… Ik heb een enorme drive en grote wilskracht. Als ik iets doe, dan doe ik het ook goed. Ik zie er misschien wel heel stoer uit, maar ik vind klachten verschrikkelijk, zeker als deze voorkomen hadden kunnen worden. Ik zal er dan ook alles aan doen om de klant weer tevreden te stellen.

De Hoeksche Waard is niet je enige werkgebied, je zit ook veel in het stedelijk gebied. Is dat een reden waarom je je daar kan handhaven?
In Rotterdam zijn ze wat grover gebekt en recht voor z’n raap, maar dat laatste ben ik zelf ook. Er is wel een verschil in mentaliteit, maar de kunst is juist om daar goed mee om te gaan. Ik wil niet zeggen dat ik ‘mensenkennis’ heb, maar ik heb wel veel inzicht in hoe ik met mensen om moet gaan. In de loop der jaren heb ik dat wel geleerd. Ik heb in Brabant gezeemd, hele wijken in Zeeland, eigenlijk nam ik door het hele land werk aan. Uiteindelijk heb ik mij diverse specialisaties eigen gemaakt en de Randstad biedt ons voldoende werkgelegenheid. We houden het nu wat dichter bij huis. Het scheelt kilometers en dat spaart ons mooie milieu.

Het lijkt erop dat je bedrijfsmatig beslissingen neemt op je gevoel? Ben je een ‘gevoelsmens’? Onderneem je vanuit je hart?
Ik gebruik gewoon mijn logisch verstand. Ik zou bijvoorbeeld nooit geld uitgeven als ik het niet heb. Zo heb ik mijn bedrijf ook opgebouwd. Eerst de knaken verdienen, dan pas uitgeven of investeren. En ja, in sommige zaken ga ik op mijn gevoel af, ook bedrijfsmatig. Als ik het ‘gevoel’ heb dat ik in de maling genomen wordt, zal ik dat ook uitspre- ken. Ik hou niet van oneerlijkheid. Of ik onderneem vanuit mijn hart? Ja, maar er zijn natuurlijk ook beslissingen die je soms rationeel moet nemen, gebaseerd op cijfers of resultaten.

Eerder zeg je dat je een ondernemend type bent, een doener wellicht. Geen denker?
Ik denk ontzettend veel na! Het blijft maar gaan in mijn bovenkamer. Ik heb een ontzettende drang om bergen te verzetten. Ik werk het ‘in mijn hoofd’ uit en breng het ten uitvoer tezamen met mijn team. Een doener én denker dus!

Je hebt onlangs de gevels van een grote (Hoeksche) boerderij gereinigd, hoe was dat?
Wij reinigen vaak panden door middel van hoge druk (stoomreiniging) of door zandstralen. Meestal worden de gevels daarna ook geimpregneerd om vervuiling of vocht tegen te gaan. De boerderij was een leuk project. Ik word oprecht blij als ik het eindresultaat zie en dat het enorm is opgeknapt. Tegenwoordig rijd ik door de Hoeksche Waard met een bepaalde trots. ‘Dat huis hebben wij schoongemaakt, die boerderij staat er prachtig bij, bepaalde wijken in de dorpen zijn alle ramen lekker schoon’. Haha… als ik het zo zeg klinkt dat best wel gek, maar ik ben trots als het werk goed is afgeleverd en het werk heeft geresulteerd in dát wat we voor ogen hadden toen we eraan begonnen. Grote- of kleine projecten.

Je bent een waardevolle toevoeging voor het Hoekschewaards landschap eigenlijk? Je houdt of maakt alles schoon!
Haha… ja, zo zou je het kunnen zeggen. Ook veel bedrijven maken inmiddels gebruik van onze diensten. Reedijk Wonen in Strijen is zo’n voorbeeld. Naast particulieren hebben we dan ook veel bedrijven als klant in de Hoeksche Waard. Overigens groot en klein.

Ben je nooit bang tijdens je werk? Je staat vaak op grote hoogte te werken.
Nooit! Dan zou ik dit werk niet kunnen doen. Wij werken met de allernieuwste materialen en iedereen die bij ons werkt is VCA gecertifceerd. Veiligheidsregels moeten altijd in acht worden genomen. Overigens moet iedereen ook altijd een verklaring omtrent goed gedrag inleveren. Wij zijn een solide en betrouwbaar bedrijf en daarom hebben we alleen mensen in dienst die in dat pro el passen. Simpel!

Je bent pas vader geworden van een prachtige zoon. Hoe leuk is dat?
Ik ben enorm trots op mijn meisje, ze heeft een prachtig kereltje op de wereld gezet. Hij heet Dex! Het is heerlijk om hem in mijn armen te houden en wie weet… een kleine glazenwasser in spé…

Wij wensen jullie heel veel liefde en geluk met jullie kleine man. Bedankt Roody voor dit leuke gesprek!
Graag gedaan!

 

MALOS BV
Schaapherderweg 5
2988 CK Ridderkerk

T: 06 – 547 957 43
E: info@malos.nl
W: www.malos.nl