HOOGHEERLIJKHEID
In gesprek met de familie Boender
op naar de feestdagen…
De Hoogheerlijkheid Oud-Beijerland

tekst: Ingeborg van der Vorm | fotografie: FOTOZEE

Wanneer ik De Hoogheerlijkheid binnenstap, word ik enthousiast ontvangen in een feestelijke decembersfeer, die me als een warm plaid omhult. In de stijlvolle ambiance van de Wijnkoperij is het team van De Hoogheerlijkheid druk bezig met het samenstellen van exclusieve kerstpakketten en relatiegeschenken voor bedrijven in de Hoeksche Waard en ver daarbuiten. Het zijn drukke maanden voor de familie Boender, echter voor een gesprek over lekker eten, nemen zij graag de tijd. Wat volgt is een conversatie om van te watertanden.

 

Klanten verrassen met de mooiste en lekkerste producten, dat is waar De Hoogheerlijkheid voor staat. Altijd op zoek naar noviteiten, gaat de familie Boender regelmatig op reis met hun leveranciers. Naar Malaga voor gedroogde hammen, de Douro-regio in Portugal voor de perfecte port, of naar België voor handgemaakte bonbons.

Welkom in een wereld aan lekkers
De Hoogheerlijkheid Passage Oud-Beijerland

Hoe het allemaal begon

Gestart in 1991 met een kaasspeciaalzaak in Maassluis, besloten Gerard en Alexandra Boender na tien succesvolle jaren de stap te wagen en een delicatessenwinkel in Oud-Beijerland te beginnen. De perfecte locatie was snel gevonden en in 2001 openden zij delicatessenwinkel De Hoogheerlijkheid, aan de Veilingpassage.

Hun kinderen, Matthijs, Frédèrique en Jurian, groeiden op in een wereld vol lekkernijen. De passie voor verantwoord en lekker eten werd hen met de paplepel ingegoten.

Gerard: ‘Met babystoeltjes die tussen de kazen stonden, hebben we onze kinderen zo’n beetje in de winkel grootgebracht. Zo hebben ze onze liefde voor vers en lekker eten al jong meegekregen. Frédèrique was pas elf toen zij de prijs “Beste Hollandse Kaasproefster van Nederland” won.’ Deze passie heeft ertoe geleid dat alle drie de kinderen vandaag de dag in de delicatessenwinkel werken. Een hecht familieteam dus, versterkt door een tiental trouwe medewerkers.

Beste specialiteitenwinkel van Nederland, gewoon in Oud-Beijerland

De Hoogheerlijkheid biedt een rijk assortiment van verse noten, huisgemaakte salades, tapenades, tapas, patés, gerijpte hammen, Hollandse- en buitenlandse kazen, exclusieve wijnen, bonbons en culinaire geschenken. In De Hoogheerlijkheid valt altijd wel iets nieuws te proeven. Daarnaast verzorgt De Hoogheerlijkheid catering op maat. Er wordt gewerkt met eigen producten, vers bereid in de winkel of op locatie. De winkel ademt een tijdloze sfeer en behoort tot de absolute top, al twee keer werd de prijs ‘Beste Foodspecialiteiten- winkel van Nederland’ gewonnen. ‘We werken met prachtige producten, uit binnen- en buitenland, die we zelf selecteren. Altijd op zoek naar de lekkerste noviteiten, om onze klanten te verrassen’, zegt Gerard trots.

Wijnproeverij De Hoogheerlijkheid biedt een groot assortiment port en wijnen uit de hele wereld. Klanten kunnen zich abonneren op de wijnbrief, waarin elke week bijzondere wijnen en acties worden uitgelicht.

“ We werken met prachtige producten, uit binnen- en buitenland, die we zelf selecteren.”

 

Hoeksche streekproducten

De Hoogheerlijkheid biedt exclusieve producten uit de hele wereld, echter ook lekkernijen uit de Hoeksche Waard zijn in de winkel ruim vertegenwoordigd, zoals Hoeksche Chips, Hoeksche Mosterd, Piccalilly, Chutney, Hoeksche Stroopwafel-likeur, appelsap en Hoeksch bier, van Ketelhuis.

Een handje noten

Sinds noten zijn opgenomen in de Schijf van Vijf, worden deze in de delicatessenwinkel extra veel verkocht, evenals zuidvruchten, zaden en pitten. Noten leveren ijzer, vitamine E en vitamine B1. Ze bevatten veel onverzadigde vetten en zijn goed voor hart en bloedvaten. Bovendien verlagen on- gezouten noten het LDL-cholesterol. Elke noot kent zijn unieke eigenschap, daarom is het goed verschillende soorten te combineren. Matthijs: ‘Wij zijn altijd op zoek naar A-kwaliteit. De mooiste noten tegen een schappelijke prijs. Onze noten zijn authentiek, robuust en vol van smaak en worden dagvers in onze winkel gebrand. Daarbij bieden we tijdens de feestmaanden een zalige kerstmelange.’

Maatschappelijke verantwoordelijkheid

Bij De Hoogheerlijkheid staat niet alleen kwaliteit hoog in het vaandel. Ook wordt er gekeken naar de herkomst van de producten. Frédèrique: ‘Bij het selecteren van onze kazen, kijken we ook naar onze boeren. Hebben de koeien daadwerkelijk vrije uitloop, op welke grondsoort leven ze en welk voer krijgen ze? Dit geldt ook voor onze gedroogde hammen en andere vleeswaren. We zorgen dat we de achtergrond kennen. We werken alleen met goede en eerlijke producten.’ Daarnaast ondersteunt De Hoogheerlijkheid goede doelen als Roparun en Rotaract Hoeksche Waard door speciaal geselecteerde wijnen met korting aan te bieden. Deze wijnen dragen het logo van Roparun en Rotaract en worden door de vrijwilligers met winst verkocht.

De Hoogheerlijkheid 3

Kerstpakketten en relatiegeschenken op maat

Wijnkoperij De Hoogheerlijkheid, gelegen aan de Donkervoortlaan in Oud-Beijerland, biedt doorgaans een sfeervol decor voor vergaderingen en wijn- en portproeverijen. Tijdens de laatste maanden van het jaar wordt het pand echter omgetoverd tot bedrijvige kerstshowroom. In de Wijnkoperij, die oogt als een authentiek Italiaans dorp, is de familie druk met het samenstellen van kerstpakketten en relatiegeschenken.

Wijnkistjes met verschillende bedrijfslogo’s, flessen wijn met gepersonaliseerde etiketten, gegraveerde glazen, waxinelichthouders en exclusieve bonbons in geschenktasjes, staan her en der uitgestald, klaar om te worden ingepakt. De Hoogheerlijkheid biedt relatiegeschenken en kerstpakketten op maat, voor ieder wat wils en voor elk budget. Klanten kunnen kiezen uit verschillende pakketten, als het Delicatessenpakket, Bierkratje Hoeksche Waard, Tijd voor elkaar en Adventure. Ook kunnen zij een relatiegeschenk of kerstpakket naar eigen wens samenstellen. Alexandra: ‘We werken met onze eigen inpakcentrale en kunnen daarom een stipte levering garanderen.’

De volle smaken van de winter

Met de feestdagen in aantocht kunnen we weer volop genieten van de warme, volle smaken van de winter. Frédèrique straalt wanneer ze een aantal specialiteiten voor ons uitlicht: ‘Wat dacht u van een glaasje port met een fantastisch lekker kaasplateau, zoals kaas geaffineerd in likeur, gevuld met truffel of een Brie de Meaux met huisgemaakte toffeesaus en gekarameliseerde noten. Huisgemaakte salades, tapenades en heerlijke tapas, geïnspireerd op de winter. Of wildpaté met dadels en hazelnoten. Een pittige kaasfondue, gecombineerd met gegrilde groenten, vers brood en gegrilde ham. En als afsluiter, een kop koffie of thee met handgemaakte kerstbonbons. In onze delicatessenwinkel kunt u terecht voor een passend advies voor de feestdagen. We helpen u graag met het samenstellen van heerlijke gerechten, met bijpassende wijnen. U bent van harte welkom in onze wereld aan lekkers!’

De Hoogheerlijheid - Delicatessenspeciaalzaak

De Hoogheerlijkheid
Veilingpassage 9
3262 SX Oud-Beijerland
0186 – 640 417
info@dehoogheerlijkheid.nl

Wijnkoperij de Hoogheerlijkheid
Donkervoortlaan 24
3261 NE Oud-Beijerland
0186 – 612 080
info@dehoogheerlijkheid.nl

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met de familie Boender
tekst: Ingeborg van der Vorm | fotografie: FOTOZEE