STEPHANIE RUNT HAAR EIGEN WEBWINKEL EN OUTLETSTORE IN WESTMAAS

“Bij ons is het elke dag dierendag!”

De jonge onderneemster start haar bedrijf vanuit een kleine garagebox met een vaste baan ernaast. Inmiddels is ze de trotse eigenaar van een enorme webshop met meer dan 17.000 producten op het gebied van dierenbenodigdheden. En toch mist ze het persoonlijk contact met haar klanten en opent eind 2015 de Outlet Store onder de molen in Westmaas. Een perfecte mix zo blijkt.

“De partijhandel is een mannenwereld. Er zitten voordelen aan om vrouw te zijn in deze business, maar het betekent ook dat je soms van je af moet bijten en je je moet laten gelden om te krijgen wat je wilt”.

Als we binnenkomen worden we hartelijk ontvangen door Baco, de grote Bordeauxdog van Stephanie. Stephanie komt er gelijk achteraan. “Let niet op de chaos hoor”, zegt ze. “We moeten de winkel nog opruimen. Toevallig is er vanmorgen weer een flinke partij geleverd. Dat moet voor morgen allemaal nog verwerkt worden als de winkel open gaat.”

Stephanie startte haar bedrijf vanuit een kleine garagebox. Daarnaast had ze een vaste baan bij een installatiebedrijf. De liefde voor dieren in combinatie met haar (dan nog sluimerende) ondernemersgeest doen haar beslissen om er iets ‘bij’ te gaan doen.

Al snel blijkt dat Stephanie talent heeft voor het heel scherp inkopen van allerhande dierenbenodigdheden via diverse kanalen. Ze komt in een wereld terecht die ze niet eerder kende. Naast dat ze inkopen doet in het reguliere circuit betreedt ze de markt van de partijhandel om producten met een hoge omzetsnelheid scherp te kunnen inkopen en verkopen.

Van garagebox naar een loods

“De webwinkel liep in no-time als een trein. Blijkbaar deed ik iets ontzettend goed.
Het gevolg was wel dat de garagebox die ik huurde al snel veel te klein werd. Op dat punt moest ik een keuze maken: blijf ik hybride ondernemen, of maak ik de stap naar zelfstandig ondernemer? Ik koos voor het laatste en diende mijn ontslagbrief in bij het installatiebedrijf.”

Vanaf dat moment komt de ontembare entrepreneur in Stephanie naar boven en neemt ze resoluut beslissingen. Er moet een grotere opslagruimte komen, ze laat haar website ombouwen tot een moderne en professionele website met alle betaalmogelijk- heden die er zijn. Van betalen met ideal tot achteraf betalen en dan begint het pas echt.

“Het gaf echt een kick toen we merkten dat de orders maar binnen bleven stromen. Echt bizar. Maar toch merkte ik na een tijdje dat ik wat afgestompt raakte. Hele dagen pakketten klaar zetten is een goed teken, maar hele dagen in de loods is weinig afwisselend. Toen alles een beetje op zijn plek viel, begon ik de interactie met mensen te missen.”

Stephanie besluit daarop naar nog een bedrijfsruimte op zoek te gaan waar ze én voorraad kwijt kan en die als Outlet Store kan dienen. 2 vliegen in 1 klap en wéér slaat ze de spijker op z’n kop. Het zal dan ook vast niet de laatste uitbreiding zijn van haar bedrijf.

“Vanuit het hele land komen mensen naar Westmaas om de Outlet te bezoeken. Op zaterdag staan mensen te wachten voor de deur.”

Op de vraag wat het geheim is van haar succes zegt ze heel nuchter: “Hard werken, doorzettingsvermogen, strategisch blijven denken, een dosis geluk en het hebben van een goeie sparringspartner. Zonder de onvoorwaardelijke steun van mijn man had ik het misschien niet zo ver geschopt.”

Slimme-Koop Outlet Westmaas

Van Koetsveldlaan 2 C | 3273 AL Westmaas | T: 0186-684286 / 0614278920 | E: info@slimmekoop.com