Makelaardij Groote Waard

fotografie: Fototrends

Serge Libeton opende in 2005 Makelaardij Groote Waard aan het Vierwiekenplein in Oud-Beijerland. Met 3 woningen in portefeuille ging hij van start en niet zonder succes. Inmiddels is Serge werkgever van een enthousiast en deskundig team. De eigenaar van Makelaardij Groote Waard vertelt over de huizenmarkt in de Hoeksche Waard en wat er allemaal bij komt kijken om een makelaarskantoor te runnen. En over passie…

Serge-Libeton

Het grote kantoor valt op door de groen-blauwe kleuren die kenmerkend zijn voor Makelaardij Groote Waard. De etalage hangt vol met affiches met onroerend goed en verhuurbare panden.

We worden uiterst hartelijk ontvangen door receptioniste Beau. Vriendelijk en professioneel leidt ze ons naar het bureau van Serge. Hij is nog heel even bezig, maar misschien willen we alvast een kopje koffie? Vijf minuten later wordt er een heerlijke Illy koffie geserveerd en even kort erna schudt Serge ons de hand. “Zo, welk bedrijfspand had Gezien in de Hoeksche Waard op het oog?” Deze grap breekt direct het ijs en wat volgt is een gezellig & prettig gesprek.

Bekijk het actuele huizenaanbod

Hoe goed ken je de Hoeksche Waard?
Inmiddels op mijn duimpje. Toen ik in 1999 in de Hoeksche Waard kwam wonen wist ik: Hier ga ik niet meer weg. Het is zo’n heerlijke plek om te wonen, te leven en te werken. Ik gun het iedereen.

Je startte in 2005 in een goeie tijd. Hoe hebben jullie de crisis van 2009 overleefd?
Al vanaf het begin luisteren we goed naar onze klanten en handelen daar ook naar. Service en betrokkenheid hebben wij hoog in het vaandel staan. We werken samen met onze klanten om het beste resultaat te behalen. Blijkbaar heeft dat onze opdrachtgevers vertrouwen gegeven in de loop der jaren. Ondanks dat 2009 inderdaad geen makkelijk jaar was hebben we toch groei doorgemaakt wat zich de jaren erna doorzette en we in 2013 zelfs uitbreiding van het kantoor- pand nodig hadden.

Hoe is het nu met de huizenmarkt gesteld?
Sinds 2014 is er een verbetering. De huizenprijzen stijgen weer een beetje, mensen verkopen weer wat sneller hun huis. De rente staat laag en dat zorgt ervoor dat mensen sneller een huis aankopen. Mensen zijn ook crisis-moe. We willen gewoon weer lekker positief vooruit. Langzaamaan begint het consumentenvertrouwen weer te groeien en dat merken we gelukkig ook in de huizenmarkt.

De banken zijn wel veel strenger geworden qua financieringen, hoe ervaren jullie dat?
Er is nog steeds heel veel mogelijk en er zitten ook voordelen aan. Doordat mensen nu (gedeeltelijk) moeten a ossen, komt het huis naar je toe, zoals men dat zo mooi zegt. Iedereen is welkom om in een vrijblijvend gesprek de mogelijkheden eens te komen bespreken, want er kan vaak veel meer dan je denkt.

Jullie zijn aan- & verkoopmakelaar. Is het verstandig om ook bij aankoop een makelaar in de hand te nemen?
Wij adviseren graag mensen die een huis willen aankopen. Het is meestal niet iets wat je dagelijks doet en met een expert aan je zijde die voor je onderhandelt kom je beslagen ten ijs. Wij zien nog wel eens gebeuren dat in de euforie beslissingen worden genomen waar men later spijt van heeft omdat relevante zaken over het hoofd worden gezien. Een aankoopmakelaar staat er zakelijk in en weet waar hij op moet letten, dat kan je vele euro’s schelen.

Wat zijn de eerste stappen om te nemen als je je huis wilt verkopen of er over nadenkt?
Ons bellen om een afspraak te maken voor een vrijblijvend, oriënterend gesprek. Of gewoon even bij ons binnen wandelen. Beau, onze receptioniste is altijd op kantoor of telefonisch bereikbaar.

Als laatste, wat zijn jullie sterke punten?
Ik denk dat vanuit de passie voor het vak een soort commitment ontstaat wat van binnenuit komt. Daarnaast weten we waar we over praten. Met het team hebben we veel expertise in huis op vele fronten als het gaat om onroerend goed en alles wat daarbij komt kijken. Maar bovenal staat de wens van onze klanten bovenaan, want de aankoop van een huis of bedrijfspand doe je met het oog op de toekomst en dat moet aan alle kanten kloppen.

Makelaardij Groote Waard | Vierwiekenplen 32 | 3263 AN Oud-Beijerland Tel. 0186 – 666 911 | www.grootewaard.nl

Makelaardij Groote Waard richt zich op alle facetten in de onroerend goed markt. Van verhuur tot project- ontwikkeling, bedrijfsmatig onroerend goed en natuurlijk de aan- en verkoop van particuliere woningen. Vandaag de dag is Makelaardij Groote Waard dan ook een begrip in de Hoeksche Waard.