thescootershop.nl

The Scootershop is gevestigd in Oud-Beijerland, maar anders dan de naam doet vermoeden verkoopt Remco niet alleen scooters.

Integendeel! Hippe MUSTHAVES in elektrisch vervoer in alle soorten, maten en kleuren. De Hoverboards gaan als zoete broodjes over de toonbank. Maar ook voor de bewuste forens zijn er hippe vervoersmiddelen voorhanden. UPCOMING & TRENDING: Het elektrische vervoersmiddel. Zou het in de toekomst helpen om het fileprobleem te verminderen?

Met passie voor techniek schaft Remco op zijn 15e een brommer aan, op zijn 16e een speedboot en op zijn 17e heeft hij al een auto en een motor.

Eerst gaan we even terug in de tijd. Al vanaf 1991 is Remco zelfstandig ondernemer. Het lijkt erop dat Remco een voorliefde heeft voor producten en diensten die je vooruit brengen. Snelle motor etsen, racemonsters van auto’s, maar ook in de watersport is Remco een hele tijd actief geweest.

Wie kent Waterskischool ‘t Spui niet? Met snelle skiboten werden gasten vermaakt en de fijne kneepjes van het waterskiën bijgebracht. “We maakten er elke dag een feestje van”, aldus Remco. Mede daardoor is Remco Lobbes een bekende in het Hoeksche…. “Dat was écht een te gekke tijd, maar ja, aan alles komt een eind”.

Technische knobbel

Remco heeft een neus voor ‘nieuwe technische ontwikkelingen’ want op de één of andere manier zit hij er steeds bovenop. Zelf zegt hij dat hij een ‘technische knobbel’ heeft. Na het VWO gaat hij werken bij VAN OORDT als vakantiekracht en daar blijven zijn technische skills niet onopgemerkt. Al snel werkt hij zich op binnen de afdeling ‘Technische Dienst Ontwikkeling’. In combinatie met zijn baan bij VAN OORDT begint Remco met zelfstandig ondernemen als de eerste mobiele autotelefoons in opkomst zijn. Van daaruit rolt hij in de telecommunicatie en gaat werken in opdracht voor een buitenlands bedrijf dat op dat moment pionier is in het re-routen van telefoongesprekken.

Destijds was internationaal bellen via de reguliere telefoonlijnen een dure aangelegenheid, maar met deze techniek scheelde dat 40-50% op belkosten. Ik installeerde en programmeerde routers door heel Nederland”. Door zijn expertise op dit gebied, wordt Remco ook door Nederlandse bedrijven benaderd en werkt hij nog voor onder andere Versatel op freelance-basis. Het telecombedrijf wil hem graag binnen houden en biedt hem een contract. Toch besluit Remco om letterlijk zijn eigen koers te varen en slaat het aanbod af.

Van je hobby je werk maken

In de tussentijd oefent Remco gedreven zijn hobby uit. Al vanaf zijn 14e heeft hij een voorliefde voor alles wat ‘snel’ gaat. Als liefhebber van snelle boten, auto’s en motoren rijdt hij in zijn vrije tijd motorcompetities op diverse circuits en is hij met zijn speedboot veel op het water te vinden.

Na een aantal jaren exclusieve auto’s te hebben geïmporteerd uit Duitsland, besluit hij dan uiteindelijk om van zijn hobby zijn werk te maken en opent de waterski-school. Eerst in Goudswaard om daarna te verhuizen naar de locatie aan Het Spui in Oud-Beijerland.

“We hadden een breed aanbod op watersportgebied. Waterskiën, monoskiën, wakeboarden, barefooten en zelfs Airchair-skiën. Daardoor liep de watersportschool als een tierelier. We boden een volle dag vertier, inclusief barbecue feestjes na af- loop maar het hield op toen de gemeente het gebied wilde gaan door ontwikkelen en er aanbestedingen konden worden gedaan. Er bleek een plan prestigieuzer maar is jammer genoeg uiteindelijk nooit gerealiseerd. Ik heb de ski-school verkocht en ben motor etsen gaan importeren vanuit Duitsland”.

Van motorfietsen naar scooters

Eigenlijk deed ik hetzelfde met de motorfietsen als wat ik destijds met de auto’s deed. We haalden motoren uit Duitsland, zetten ze op Nederlands kenteken en verkochten ze hier in Nederland. Ik reed af en aan richting Duitsland. Ik deed dat vanuit huis. Op een dag (in 2008) ruilde iemand een scooter in. Ik dacht: ‘leuk voor eigen gebruik’, maar mijn vriendin wilde liever een retrolook. En zo is het gegaan. Ik belde wat importeurs omdat er wél vraag was naar scooters. Ik kocht er zes en die was ik binnen een week kwijt. Ik kocht er nog tien, die was ik ook zo kwijt en weer tien, etc… In no-time kon ik mijn voorraad niet meer kwijt en ging ik op zoek naar een locatie voor de scooters. In de loods aan de Beneden Oostdijk was net een scootershop geopend en ik ben een samenwerking aangegaan met de toenmalige eigenaar. Drie maanden later heb ik zijn zaak overgenomen en vanaf dat moment run ik The Scootershop’”.

Inmiddels heeft Remco drie mensen in dienst. “Maar naast de aanwezigheid van de jongens zou The Scootershop toch The Scootershop niet zijn als mijn vader me niet zou helpen. Hij is er altijd voor me. Haalt en brengt scooters naar onze klanten en is er minstens één dag in de week.

Hij is weliswaar gepensioneerd, maar nog altijd heel gedreven en daar ben ik heel blij om en dankbaar voor”, zegt Remco met een glimlach.

Producten en diensten

Als je interesse hebt in een scooter of een elektrisch vervoersmiddel, dan is het zeker aan te raden om een kijkje te gaan nemen in de showroom aan de Beneden Oostdijk in Oud-Beijerland. Meer dan 130 scooters (nieuw- en gebruikt), Mono-wheels, Segways, Hoverboards met bluetooth, Hoverscooters, elektrische driewielers, elektrische etsen- en steps, Caferacers, Personal Transporters, het staat er allemaal. Er staat zelfs een scootmobiel in de showroom. Om verder nog maar niet te spreken over alle accessoires. Van hangslot tot kniebeschermers en alles daartussenin.

Werkplaats

The Scootershop heeft een grote werkplaats ingeruimd voor alle soorten reparaties en onderhoud. Een grote- of een kleine beurt voor je scooter regelt The Scootershop zoals het hoort. “Iedereen is welkom, ook als je je hoverboard niet bij The Scootershop hebt gekocht’’, zegt Remco. “Wij begrijpen het als je iets van internet hebt gekocht, het vervolgens kapot gaat en dat je dan baalt. Kom gewoon naar ons toe. Wij helpen iedereen altijd. Of het nu om je scooter gaat, om je hoverboard of wat dan ook, bij ons ben je van harte welkom. De koffie staat altijd klaar”.

Elektrische vervoersmiddelen

Er wordt steeds meer gezegd dat dit soort vervoersmiddelen zouden kunnen bijdragen aan vermindering van het fileprobleem. Forensen zouden een handzaam apparaat mee kunnen nemen om zich vervolgens te verplaatsen middels een elektrisch vervoersmiddel. Milieutechnisch een hele vooruitgang, het is goedkoper en het zou bijdragen aan vermindering van het fileprobleem. Laten we hopen dat de wetgeving hierin versoepelt. Als je alles wilt weten over hoe en met welke vervoersmiddelen je wel en niet mag rijden op de openbare weg, kun je het beste even googlen op: ‘Wet Bijzondere Vervoersmiddelen’.

scootershop oud-beijerland