Fotografie: RW Fotografie

Een borstoperatie is zeer ingrijpend. Het kost tijd en energie om weer van het leven te kunnen genieten en een positief zelfbeeld te krijgen. Het dragen van een goed passende prothese kan daarbij helpen. Zowel vanuit medisch als emotioneel oogpunt. De prothese geeft zelfvertrouwen en helpt mee om je weer vrouw te voelen.

Joyce Mammacare is specialist in het aanmeten van uitwendige borstprotheses en bijpassende lingerie als vrouwen borstoperaties hebben ondergaan. “Ik ben de eerste in de opbouwende fase”, zegt Joyce. “De nazorg voor het lichaam is heel belangrijk voor het genezingsproces na de behandelingen en wellicht nog wel belangrijker: Ik help vrouwen om alle mogelijkheden van de speciale lingerie uit te leggen en te laten passen. Laten we er niet omheen draaien, als je aan je borsten bent geopereerd moet je enorm aan je nieuwe lichaam wennen. Je kleding staat anders en je bent een deel van jezelf letterlijk kwijtgeraakt. Tegenwoordig wordt er meer- en meer aan borstreconstructie gedaan, maar niet iedereen kiest daarvoor en het kan ook niet altijd gelijk, zeker niet als er nog nabehandelingen nodig zijn. En toch begint het direct na de operatie, vanaf dat moment is het al heel belangrijk om de juiste BH te dragen om het genezingsproces zo optimaal mogelijk te laten verlopen”.

Is er zoveel verschil in lingerie na een borstoperatie of borstreconstructie?

Joyce: “Jazeker, het is natuurlijk niet zo dat je je na een operatie altijd gelijk in een mooi en/of sexy lingeriesetje kan hullen. De meeste vrouwen willen dat ook helemaal niet. Dat komt later. De eerste stap is de post-operatieve lingerie in combinatie met een (eventuele) voorlopige prothese. Soms wordt er nog weleens geadviseerd om een sport BH aan te schaffen, maar ik zou dat zeker niet adviseren. Een medische compressie BH reduceert de kans op lymfe-oedeem, bevordert de afvoer van het wondvocht en bevordert de wondgenezing bijvoorbeeld. Een sport BH knelt juist af en een beugel BH is eigenlijk uit den boze”.

Joyce: “Er bestaan twee soorten borstoperaties. De borstamputatie (ablatio) en de borstsparende operatie. De laatste wordt altijd gevolgd door bestralingen. Dat maakt de huid gevoelig en ook daarom is het aan te raden om een drukvrije BH te kiezen die comfort biedt voor de extra gevoelige huid.

Het allerbelangrijkste is dat vrouwen weer een klein beetje meer in balans zijn. Vlak na de operatie begint vaak pas het verwerkingsproces. Het helpt enorm om vanaf de eerste dagen na je operatie jezelf en je lichaam die aandacht te geven die het nodig heeft. Met aandacht een BH of lingerie uitzoeken helpt om te erkennen wat er is gebeurd. Als de post-operatieve fase van 6 weken voorbij is gaan we kijken welke definitieve prothese het meest geschikt is. Tegenwoordig zijn alle protheses op siliconenbasis, maar daarin zijn veel verschillen. Dat is tevens ook vaak het moment om een mooi lingeriesetje uit te zoeken. Dáár gaan vrouwen zich weer een beetje vrouw voelen en ik voel me bevoorrecht dat ik daar mijn steentje aan mag bijdragen”.

Met aandacht, liefde en begrip wordt gekeken naar de wensen en wordt er gezocht naar een zo mooi- en natuurlijk mogelijk resultaat. Naast lingerie vind je bij Joyce Mammacare ook een uitgebreide badkledinglijn. Doordat Joyce al jaren ervaring heeft weet ze als geen ander welke prothese het beste bij iemand past.

Om uw privacy te waarborgen werkt Joyce alleen op afspraak.

Joyce mammacare Hoeksche Waard

Boonsweg 7 | 3274 LH | Heinenoord
T: 0186-746017

E: info@joycemammacare.nl
W: joycemammacare.nl

Joyce Mammacare is SEMH gecertificeerd en aangesloten bij BBVL. Tevens is Joyce Mammacare gediplomeerd Mammacare adviseur.