Lease By Us-lease hoeksche waard

Van links naar rechts: Stef van Vrijberghe, Rogier van Dijk, Ron Koenst

LEASE BY US
transparant in lease

Full Service Lease-dienstverlening voor lokale ondernemers

Lease By Us

Sinds de intrede in Nederland, in de jaren 80, heeft de lease, in welke vorm dan ook -en zeker de laatste jaren- een enorme opmars gemaakt. De verwachting is dat leasen alleen maar populairder zal worden. Leasen kan vele voordelen hebben ten opzichte van het kopen van een auto. In de eerste plaats rijd je altijd ‘nieuw’ zonder de directe grote investering. In het maandelijks leasebedrag zitten kosten verwerkt zoals verzekering, wegenbelasting, onderhoud, reparatie, banden en pechhulp. De brandstof is eigenlijk nog de enige variabele kostenpost. Verdere onverwachte kosten zijn er niet, een prettig idee. Een leasecontract sluit je doorgaans af voor drie tot vijf jaar, daarna lever je de auto in en kun je opnieuw een leasecontract afsluiten.

Lokale leasebusiness

Volgens Ron Koenst, mede-eigenaar, liggen er steeds opnieuw weer kansen binnen de leasebusiness. De automotive industrie is voortdurend in beweging en dat heeft gevolgen voor alle segmenten binnen de markt. Ron: ‘Op dit moment doen de grote leasemaatschappijen het goed, zij kiezen voor volume en richten zich vooral op de grootzakelijke markt, de zogenaamde major accounts. Ze hebben dan ook wat meer moeite om maatwerk te leveren aan de ZZP’er en MKB’er. Ook zie je veel fusies en overnames bij de middelgrote leasemaatschappijen, aangezien deze spelers vaak te klein zijn voor de major accounts en te groot voor het MKB. Daarnaast zijn het juist de lokale spelers zoals LeaseByUs, die het heel goed doen. Zij richten zich voornamelijk op een specifieke regio.’ Maatwerk en flexibel handelen zijn slechts twee van de vele voordelen die je ervaart als je in zee gaat met een lokale aanbieder. De lijnen zijn kort en de bedrijfsvoering is transparant waardoor er snel gehandeld kan worden. Een betrouwbare- en doortastende partner die dichtbij staat, is dan wat menig ZZP’er of MKB’er zeer zal waarderen in de vaak hectische wereld van het ondernemen.

Rogier van Dijk is eigenaar van Auto Binnenmaas en Auto Ridderkerk. Als groeiend en ambitieus automotive ondernemer werd het tijd voor een nieuwe stap binnen het autoretailbedrijf dat hij overnam van zijn vader. Rogier: ‘Zeker nu het economisch weer voor de wind gaat liggen er kansen voor zo’n lokale leasemaatschappij. Het is weliswaar een iets andere tak van sport, maar we pakken het aan zoals we alles aanpakken; met een groots gevoel voor service. Onze eigen leasemaatschappij LeaseByUs -Full Service Lease dienstverlening- sluit naadloos aan op onze core business. Een groot voordeel voor de klant is dat we bijvoorbeeld zelf inkopen en schades en aftersales in huis houden.’

“Het mooie is dat we direct kunnen leveren vanuit het Nissan dealerschap. Er zit geen extra schakel tussen, dat scheelt tijd en geld.”

Rogier van Dijk

Expertise

Samen met lease-experts Ron Koenst en Stef van Vrijberghe (beiden bekenden binnen de branche), heeft Rogier LeaseByUs in de markt gezet. Stef: ‘Het is heel ingrijpend om een leasemaatschappij op te zetten. Het valt of staat uiteindelijk met goede partnerships. Wij kunnen wel van alles willen, maar als leasemaatschappij ben je afhankelijk van andere partijen. Denk aan pechhulp in het buitenland bijvoorbeeld. Een Europese dekking van zeven dagen per week en 24 uur per dag, heb je niet zomaar geregeld.’ Het ‘zoeken’ van de juiste partners is dus waar het mee begint. Doordat Ron en Stef al jaren werkzaam zijn in de branche en een flink netwerk hebben opgebouwd, werden de krenten uit de pap gehaald, wat heeft geresulteerd in LeaseByUs, een leasemaatschappij die excelleert in service- en dienstverlening.

Stef: ‘We hebben het bedrijf opgezet met in het achterhoofd, dat we louter met solide partners willen samenwerken. Dáár moet ons onderscheidend vermogen liggen; een hoogwaardig serviceniveau, goede tarieven en dichtbij de klant staan. Doordat we alles in eigen beheer hebben, kunnen we ver gaan in datgene wat we aanbieden. Lease op maat zou je het kunnen noemen. Met het hebben van een eigen onderneming is geen dag hetzelfde en dat vraagt aanpassingsvermogen van de ondernemer. Wij snappen dat als geen ander en we bewegen daar dan ook graag in mee.’

Operational lease vs Financial lease

Bij LeaseByUs zijn er diverse kant-en-klare mogelijkheden, maar zoals gezegd is niets vastomlijnd en kunnen speciale wensen neergelegd worden, toegespitst op iedere unieke situatie. In het algemeen wordt in de volksmond met leasen ‘Operational Lease’ bedoeld, maar dit is slechts één vorm van leasen. Naast Operational Lease is er ook Financial Lease.

Leasevormen

FULL OPERATIONAL SERVICE LEASE

 

De leasemaatschappij schaft de auto aan en blijft ook economisch eigenaar. Alles is hierbij inbegrepen; reparatie, onderhoud, verzekering, houderschapsbelasting en pechhulp. Je kunt zelfs inclusief brandstof leasen. Ron: ‘Klanten krijgen dan de beschikking over een tankpas. Wij houden alles keurig bij en in de afrekening ziet de ondernemer precies wie er, wanneer en waar heeft getankt.’ Binnen de Full Operational Service Lease zijn er nog diverse opties om uit te breiden, maar het belangrijkste is volgens Ron dat de klant echt nergens zelf over hoeft na te denken. ‘Zo kun je als ondernemer je tijd en energie steken in daar waar het geld wordt verdiend. En of het nu gaat om een eenmanszaak of een bedrijf met vele werknemers, je bent zorgeloos en altijd verzekerd van representatieve, veilige en moderne voertuigen.’

NETTO OPERATIONALE LEASE

 

Ook bij Netto Operationele Lease wordt de auto aangeschaft door de leasemaatschappij, is daardoor economisch eigenaar en derhalve verantwoordelijk voor het afdragen van wegenbelasting. Stef: ‘Eigenlijk zou je deze vorm kunnen zien als een Full Operational Service Lease zonder alle componenten. Je kunt, om diverse redenen, niet alle bijbehorende facetten bij de leasemaatschappij willen onderbrengen. Je bent zelf verantwoordelijk voor verzekering, onderhoud, reparatie en banden.’ Net zoals bij Full Operational Lease heeft de ondernemer aan het einde van de rit het recht tot koop. ‘Naast het aantal te rijden kilometers, wordt ook dit van tevoren opgenomen in het leaseplan’, voegt Stef toe. Verder is de constructie vergelijkbaar met Financial Lease.

Zakelijke voordelen van een auto leasen (operationele lease)

Bij operationele lease verschijnt de auto niet op de balans van het bedrijf, zogenaamd ‘Off Balance’. ‘Logisch’, zegt Ron, ‘De investering wordt gedaan door de leasemaatschappij. Het grote voordeel hiervan is dat de ondernemer werkkapitaal gedeeltelijk vrijmaakt en voor andere doeleinden kan gebruiken.’

Daarnaast is tijd een kostbaar goed als je ondernemer bent. Als je alles uit handen geeft aan diegene met de kennis, know-how en expertise, kun je met een gerust hart je richten op andere belangrijke zaken binnen je bedrijf. Stef: ‘Eén belletje en je hebt vervangend vervoer, om maar een voorbeeld te noemen.’ Verder weet je precies wat je jaarlijkse kosten zullen zijn, met als gevolg dat er strak gebudgetteerd kan worden en je in controle bent over te maken kosten om je bedrijf te kunnen runnen.

FINANCIAL LEASE

 

Bij financial lease ben je de eigenaar van de auto gedurende de periode van de financial lease en ligt het economisch risico bij jezelf. Reparatie en onderhoud, verzekeringen en pechhulp komen voor eigen rekening. Je bent daarnaast ook zelf verantwoordelijk voor afdracht wegenbelasting. De auto komt wel op de balans van het bedrijf te staan en daarmee kom je in aanmerking voor investeringsaftrek bij de belastingaangifte. Bij financial lease kan een startende ondernemer gebruik maken van de regeling startersaftrek. Rogier: ‘Voor een beginnend ondernemer kan het daarom erg interessant zijn om eens te informeren naar de mogelijkheden om te leasen. Shortlease is trouwens ook nog een interessante optie voor deze doelgroep.’

SHORTLEASE

 

In feite is shortlease een vorm van Full Operational Service Lease maar dan met een kortere leaseperiode. Met shortlease profiteer je van volledige flexibiliteit gecombineerd met alle voordelen van een traditionele lease. Shortlease is al mogelijk vanaf 1 maand en per maand opzegbaar. Dit is zeker interessant voor starters en ZZP-ers. Loopt je opdracht of project ten einde, dan zeg je de shortlease op en betaal je niet onnodig lang door voor je auto.

PRIVATE LEASE

 

Alhoewel LeaseByUs zich voornamelijk richt op de zakelijke markt, is er ook de mogelijkheid om gebruik te maken van de expertise als je privé wilt leasen. LeaseByUs treedt dan op als bemiddelaar.

Bijtelling

Als je de leaseauto ook privé gebruikt, dan betaal je een gedeelte van de cataloguswaarde van de auto, tenzij je aan kunt tonen dat je per jaar niet meer dan 500 kilometer privé hebt gereden. Bij LeaseByUs weten ze alles te vertellen over de fiscale aspecten die bij lease komen kijken.

Premium Brands – Alle merken en modellen

Dat LeaseByUs een verlengstuk is van de bekende Nissandealer, wil niet zeggen dat je voor dit merk moet kiezen. Rogier: ‘Bij LeaseByUs kun je voor alle automerken terecht. We zijn gespecialiseerd in het leveren van alle Premium Brands, maar dan wel met de gunstige voorwaarden en hoog serviceniveau van LeaseByUs.’ Kies je echter wel voor het product Nissan, dan zijn er extra mogelijkheden binnen het LeaseByUs-leaseplan. ‘Een auto zou eerder ingenomen kunnen worden als het allemaal binnen het plaatje past’, zegt Ron. ‘Je hebt dan eerder de beschikking over een nieuwe auto dan gedacht.’ Rogier vult nog aan: ‘De lijnen met het Nissanbedrijf zijn ultrakort waardoor we snel kunnen schakelen. Dat biedt diverse extra mobiliteitsperspectieven ten opzichte van de traditionele leaseconstructies en juist dát is net dat beetje meer waar we als ondernemers blij van worden.’

Wil je meer informatie over alle mogelijkheden, neem dan contact op met LeaseByUs. De experts nemen de tijd voor je, luisteren naar je wensen en zullen alles uit de kast halen om met een passend leaseplan te komen. Natuurlijk kun je ook altijd de showrooms van Auto Binnenmaas en Auto Ridderkerk bezoeken om een afspraak te maken. ‘En om alvast even rond te kijken voor de auto van je dromen’, sluit Rogier met een knipoog af.

LEASE BY US
Blijdorp-West 2
2992 LC Barendrecht
0180-743 379
www.leasebyus.nl

Ron Koenst
Ron Koenst
Ron Koenst
T: 06-53826550
E: ron@leasebyus.nl
Rogier van Dijk
Rogier van Dijk
Rogier van Dijk
T: 06-24754902
E: rogier@leasebyus.nl
Stef van Vrijberghe
Stef van Vrijberghe
Stef van Vrijberghe
T: 06-43120951
E: stef@leasebyus.nl

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Stef, Ron en Rogier van LeaseByUs
tekst: Mirjam Neeleman | fotografie: FOTOZEE