Niet alleen heavy metal
Voor elk metaalafval-probleem een oplossing
Metaalrecycling Van Akelijen is een familiebedrijf. Ruim veertig jaar geleden legde vader Henk van Akelijen, met zijn handel in oud ijzer, de basis voor wat metaalrecycling Van Akelijen nu is. Tien jaar geleden gaf hij het stokje door aan zijn zoons Frans en Nick. Inmiddels is het team versterkt met de zoon van Frans, een neef en een chauffeur.

hovenier hoeksche waard

Frans: ‘We zijn opgegroeid met metaal. Het werd ons met de paplepel ingegoten. Onze vader was een goede leermeester, maar streng, we moesten hard werken voor een compliment.’ ‘Metaal is niet iets wat je zomaar even leert’, voegt Nick er glimlachend aan toe.

Vrijheid, het contact met mensen, de handel, vaak onderweg zijn, elke dag een nieuwe uitdaging, de broers hoeven niet lang na te denken om hun liefde voor het vak te beschrijven.‘Het leukste vind ik de sloopprojecten. Volgende week vertrek ik weer naar Frankrijk voor een sloopklus, heerlijk vind ik dat’, straalt Frans.

Metaalrecycling voor bedrijven en particulieren
Metaalrecycling Van Akelijen is gespecialiseerd in de in- en verkoop van alle soorten metalen, het scheiden, knippen, verkleinen en sorteren van metalen en het duurzaam verwerken van alle metaalsoorten. Zowel bedrijven als particulieren kunnen bij Van Akelijen terecht.

Een geroutineerd plan voor bedrijfsafval

Van Akelijen is een allround metaalverwerker. Van inname van particulieren tot bedrijfsmatige sloopwerken of de afvoer van afgedankte machines, Frans en Nick draaien er hun hand niet voor om. Voor de afvoer van bedrijfsmatig metaalafval kan, kosteloos, een container tussen de 1 en 40 m3 bij de klant worden geplaatst. Wanneer de container vol is wordt deze na een telefoontje vervangen door een leeg exemplaar. Grotere hoeveelheden materiaal, zoals van bouwkundige of industriële sloopwerken, vereisen een projectmatige aanpak. Daarnaast is Van Akelijen gespecialiseerd in het onklaar maken en de sloop van machines en motoren. Indien deze nog bruikbaar zijn, biedt Van Akelijen de mogelijkheid ze in goede conditie af te voeren en door te verkopen aan een nieuwe gebruiker. Naast de verwerking van metalen biedt Van Akelijen een service voor de afvoer van accu’s middels speciaal ontwikkelde accubakken.

Betrouwbare partner in het verwerken van metalen

Het verwerken van de aangeleverde materialen vindt plaats op het terrein aan de Nijverheidsweg in Heinenoord. Voor het afvoeren en verwerken van restmaterialen gelden strenge regels. Om hun professionaliteit vast te leggen heeft Nick de benodigde papieren en vergunningen gehaald, waarmee Van Akelijen zich kon laten registeren op de VIHB-lijst (Vervoerders, Inzamelaars, Handelaars en Bemiddelaars) bij de Stichting Nationale en Internationale Wegvervoer Organisatie. Deze registratie waarborgt de betrouwbaarheid en vakbekwaamheid in de branche.

Eerlijke afhandeling, goede service
De aangeleverde materialen worden ingedeeld naar metaalsoort. Nick: ‘Met behulp van een analyse-apparaat bepalen we de metaalsoort en de kwaliteit van het metaal.’ De prijs hangt af van het type metaal en de daarvoor geldende dagprijs. ‘Na inname ontvangt onze klant een bewijs van afvoering, waarop het soort metaal, het aantal kilo’s en de prijs vermeld staan. Wij rekenen direct af, contant of per bank.’

Recycling als missie
Duurzaamheid en hergebruik van materialen zijn niet meer weg te denken uit onze moderne economie. Van Akelijen voorziet hun klanten dan ook van deskundige hulp en advies op het gebied van afvalbeheer.

Metaalrecycling Van Akelijen

Nijverheidsweg 47 | 3274 KJ Heinenoord
0186- 609743 | info@metaalrecyclingvanakelijen.nl

fotografie: FOTOZEE | tekst: Ingeborg van der Vorm