Simon van der Mark

Van links naar rechts: Angelique Schuch, Jacqueline Hanszen, Miranda den Tuinder

In de Emmastraat in Heinenoord is Personeelsdiensten Hoeksche Waard gevestigd. Het kleinschalige uitzendbureau wordt gerund door Jacqueline Hanszen-Kooiman en haar twee medewerksters, Miranda den Tuinder en Angelique Schuch. Alledrie echte Hoeksche Waarders.

Met een groot regionaal netwerk is Personeelsdiensten Hoeksche Waard een uitstekende partij voor zowel werkzoekenden als werkgevers, waar persoonlijke aandacht, snelle communicatie en mensen verbinden vanuit het hart voorop staan.

personeelsdiensten hoeksche waard

Jacqueline komt uit een gezin van zeven kinderen, van wie zij de jongste is. Stevig in je schoenen staan en alles aanpakken is haar van jongs af aan bijgebracht. Vanaf haar 12e jaar heeft ze bijbaantjes in de detailhandel, horeca en administratieve sector. Vanaf 1991 weet ze zich te settelen bij Korporaal Installatietechniek in Oud-Beijerland als Coördinator Service en Onderhoud, waarvan de laatste 10 jaar als Hoofd Service en Onderhoud. Na 19 jaar, in 2010, besluit ze om haar horizon te verbreden. De functie als Facilitair medewerkster in het Ikazia Ziekenhuis blijkt een tussenstop, want de laatste 2 jaar van haar loopbaan is ze werkzaam bij Cofely Energie & Infra als Contractcoördinator voor de regio Noord-Oost Nederland met Rijkswaterstaat als grootste klant.

Jacqueline mist de persoonlijke interactie en besluit om na 20 jaar haar vaste baan op te zeggen en het roer om te gooien. Met een flinke rugzak ervaring, vakkennis, zelfkennis én een gezonde dosis zelfvertrouwen start ze, na een gedegen opleiding, haar eigen uitzendbureau en al heel snel boekt ze succes. Nog steeds stemt ze vraag en aanbod op de arbeidsmarkt op elkaar af, maar met het menselijk aspect hoog in het vaandel, waarmee ze nu de voldoening vindt in haar werk die ze juist zo miste.

Jacqueline: “Ik ben een mensen-mens. Ik hou van het contact met mensen. Na mijn opleiding om zelfstandig een uitzendbureau te kunnen runnen, ben ik vanuit huis begonnen, gewoon aan de keukentafel. Omdat ik uit de Hoeksche Waard kom, ken ik
veel mensen en heb ik lokale bedrijven benaderd. Na ongeveer twee maanden kwamen de eerste opdrachten”.

Met twee voeten in de klei; Lekker Down-to-Earth
Jacqueline besluit om voor zichzelf te beginnen. Een gouden greep, zo blijkt, want ‘matching’ van mensen is haar op het lijf geschreven. Haar warme persoonlijkheid zorgt ervoor dat ze snel het vertrouwen wint van mensen en ze weet mede daardoor mensen te motiveren. Maar ook eerlijkheid kunnen we als deugd aan haar toeschrijven. Ze steekt veel energie in haar kandidaten en klanten.

Jacqueline: “We steken veel tijd in mensen die werk zoeken, maar uiteindelijk moet iemand het wel zelf gaan doen. We plaatsen mensen bij bedrijven en daarmee ook ons visitekaartje. We willen niemand teleurstellen maar het blijft mensenwerk. Wij bedienen zowel de vraag- als aanbodkant op de arbeidsmarkt. Het is ons eraan gelegen dat we twee partijen samenbrengen, die constructief met elkaar kunnen samenwerken”.

Maatwerk
Ze wordt oprecht blij als ze mensen aan een baan kan helpen, waarbij de opdrachtgever de juiste persoon toegespeeld krijgt. Als dit dan uiteindelijk nog resulteert in een vaste aanstelling is dat natuurlijk helemaal de kers op de taart.

Jacqueline: “Dat kan alleen als je goed kijkt en luistert naar wat de opdrachtgever wil en wat de werknemer in zijn of haar mars heeft. Wij varen niet blind op cv’s die mensen insturen. We gaan altijd in gesprek zodat we weten wat voor vlees we in de kuip hebben. Ook met de opdrachtgever. Het is heel belangrijk om te weten wat een bedrijf voor type medewerker zoekt, los nog van de vaardigheden en diploma’s die iemand moet bezitten”.

Mensenkennis en levenservaring helpen hierbij om goed in te schatten hoe iemand in elkaar steekt. Een skill die Jacqueline zich in de loop der jaren heeft eigen gemaakt waardoor elke opdracht als vanzelfsprekend ‘maatwerk’ wordt. Gaat het weleens anders dan verwacht of gehoopt? “Jazeker en dan hebben we alle drie een enorm baalmoment en uiten dat ook even onderling. Het is mooi om dit met elkaar te kunnen delen maar het is dan óók een leermoment voor ons. Je wordt weer even op scherp gezet. We zijn altijd eerlijk naar klanten en kandidaten, maar ook naar onszelf .”

Sociaal en Maatschapplijk
Jacqueline heeft ook werkgevers in haar portefeuille die open staan voor de sociale kant van een plaatsing. Jacqueline: “Onlangs hebben we iemand een kans mogen geven, die al zes jaar thuis zat. We zitten dan,samen met een werkgever, bijna op de stoel van de re-integratiecoach. Het komt niet heel veel voor, maar daar waar het kan gaan we dan toch net dat stapje verder. Voor deze werknemer hebben we veel betekend en het heeft weer glans gegeven aan zijn persoonlijke levensomstandigheden. Vergis je niet: Het verschil tussen het hebben van wel- of geen baan kan verstrekkende gevolgen hebben en niet alleen financieel. Het doet iets met het zelfvertrouwen van mensen, het gevoel van niet meer meetellen in de maatschappij treft uiteindelijk vaak het hele gezin. Als je 54 bent en je komt thuis te zitten om welke reden dan ook, tja… ga er maar aan staan. Ik probeer me altijd maar te verplaatsen in de persoon tegenover mij, het zal je man, vrouw vader of moeder maar zijn.”

Enorm tekort aan vaklui
Personeelsdiensten Hoeksche Waard is daarom niet persé op zoek naar jonge mensen, maar ook mensen die wat ouder zijn maken een goede kans. Oudere werknemers nemen tenslotte een lading ervaring met zich mee, die jonge mensen vaak (nog) niet hebben.Daarnaast is er een enorme schaarste in sectoren zoals de metaalbewerking. Maar ook vacatures voor lassers, schilders, stukadoors, automonteurs, tegelzetters, metselaars, grondwerkers en de hoveniers zijn steeds minder makkelijk in te vullen. Jonge mensen kiezen steeds minder vaak voor dit soort beroepsopleidingen terwijl de vraag, juist nu de economie weer aantrekt, enorm groot is.

Men’s world? Echt niet!
“Soms staan klanten versteld van wat ik van technische beroepen weet, door mijn achtergrond spreek ik de taal van deze zogenaamde ‘mannenwereld. We hebben dan ook veel vacatures in deze sectoren maar we kunnen de mensen niet makkelijk vinden. Als mensen werk zoeken, moeten ze zeker even contact met ons opnemen. We hebben een ruim aantal vacatures die we graag ingevuld zien.” Naast werk in de elektrotechniek heeft Personeelsdiensten Hoeksche Waard vacatures in de bouw, groenvoorziening, de agrarische sector en in de logistieke- en productiesector.

Personeelsdiensten Hoeksche Waard

Personeelsdiensten Hoeksche Waard helpt je zoeken naar de baan die het beste bij je past.

Personeeldiensten Hoeksche Waard | Emmastraat 2C | Heinenoord | T: (+31) 186-685 085 | E: info@pdhw.nl | W: www.pdhw.nl