Fotografie: RW Fotografie

In 1960 is Kwakernaat een winkel waar je terecht kan voor meubels, tapijt, gordijnen, bedden en aanverwante artikelen. In 1980 gaat het roer om en kiest Kwakernaat ervoor om zich te specialiseren in bedden. Een goede keus, zo blijkt. Vandaag de dag levert het bedrijf als beddenspecialist door geheel Nederland en België.

Piet: “Waar wij sterk in zijn is dat we een goeie mix hebben van veel verschillende merken en systemen. Inmiddels weten wij zoveel van bedden dat we voor iedereen en altijd een goed advies op maat hebben met de juiste prijs-kwaliteit verhouding. Het wil namelijk niet zeggen dat het duurste bed automatisch ook het beste is. Elk menselijk lichaam is anders en heeft andere behoeften”.

Zijn bedden een ondergeschoven kindje?

“Ja, dat denk ik wel. Tegenwoordig moet elke kamer in huis een VT-wonen plaatje zijn. Ook de slaapkamer. Persoonlijk zou ik nooit concessies doen als het op mijn bed aankomt. Je ziet het ook vaak bij kinderen. Die krijgen een matras doorgeschoven. Juist voor kinderen vanaf een jaar of 12 is een goede matras een noodzaak. Ik vind het wel jammer dat de belangrijkheid van het slapen in een goed bed vaak niet wordt gezien”.

Je kunt zelfs een bed bij de grotere warenhuizen kopen tegenwoordig, wat vind je daar dan van als beddenspecialist?

“Ja, dat klopt, maar waar zij stoppen zijn wij nog niet eens begonnen. Natuurlijk kan ik niet voor mensen bepalen waar ze het beste een bed kunnen kopen, maar ik denk weleens dat mensen onderschatten hoe belangrijk een goede nachtrust is. Er is een groot verschil tussen uitslapen en uitrusten. ‘Een goede nachtrust is de basis voor een goeie dag’ zeg ik altijd maar. En ja, de bedden bij de grotere warenhuizen zien er aan de buitenkant mooi uit, maar wat zit erin? Ik zeg niet dat ze slecht zijn en ik begrijp het ook wel dat mensen die keus maken, maar ik denk dat je je beter goed kunt laten informeren over wat het beste bij je past, dan dat je je louter laat leiden door een mooi design. Aan de buitenkant kan het er geweldig uitzien en mooi passen bij de rest van je slaapkamer, terwijl het aan de binnenkant niet heel veel voorstelt”.

Jullie verkopen ook de beroemde Hästens bedden, daarmee maak je de drempel wellicht hoog voor mensen om binnen te stappen?

Hastings-bedden-hoekche-waard-kwakernaat

“Ik denk dat dit de drempel niet zozeer verhoogt maar dat het de keuze vergroot. Het merk Hästens is een sterk onderscheidend slaapsysteem dat opgebouwd is uit puur natuurlijke producten zoals onder andere paardenhaar, linnen, vlas en wol en er wordt geen lijm gebruikt. En niet te vergeten het uiterlijk van de bedden dat met de bekende ruitstof niet in de buurt komt met de rest van de markt. Overigens is de stof niet alleen in de bekende blauw ruit te krijgen maar ook in beige, zand, wit en nog een aantal andere kleuren. En het is het best ventilerende bed wat er op de markt te koop is”.

“Mensen mogen ten alle tijden bij ons binnen- stappen voor een gedegen slaapadvies. Advies kost niets en de koffie staat altijd klaar!”

Slaapspecialist Zuid-Holland

Boonsweg 7 | 3274 LH | Heinenoord
T: 0186-601355