Pizzeria El Flaco_ Oud-Beijerland

Soms kom je op aanraden van iemand terecht op van die leuke plekjes. Je zou van het bestaan niet af hebben geweten, als diegene je er niet op had geattendeerd.‘In Oud-Beijerland zit een superleuk nieuw Italiaans restaurant. De Pizza’s zijn uitzonderlijk goed, daar moét je echt eens gaan eten!’ Door het enthousiasme van je vriend heb je ineens het gevoel dat je iets volledig hebt gemist. Je googelt en belt zonder twijfel om een tafel te reserveren, immers, je vriend was vol lof. Vol verwachting ben je onderdeel geworden van een ‘geheim’ dat ontdekt dient te worden! LEUK!

Wat maakt een goede pizza een goede pizza?

Juist! Om te beginnen natuurlijk de bodem. ‘Een échte pizza heeft een dunne bodem met een luchtige rand, een knapperige korst en fluweel- zachte bite’, dat is wat er op de website staat. In oktober 2017 opent het restaurant haar deuren, maar daar zijn heel wat voorbereidingen aan voorafgegaan. Kosten nog moeite worden gespaard en er wordt afgereisd naar Italië om de beste ingrediënten te vinden. De bloem komt uit Noord-Italië van een molenaarsfamilie die bekend staat om haar uitmuntende biologische meelsoorten; Mulino Marino. De zuurdesemcultuur (natuurlijk gistingsproces), komt uit de Dolomieten.

zuurdesem_pizza_el flaco_oud-beijerland

Met het bereiden van pizzadeeg met zuurdesem, is vakmanschap meteen een vereiste. Anders dan bij het gebruik van bakkersgist, vraagt het laten ‘leven’ van zuurdesem dagelijks veel aandacht, maar dat is precies waar het El Flaco om te doen is; onderscheidend willen zijn door de liefde voor het vak in combinatie met het gebruik van hoogwaardige producten om ons de beste pizza’s te kunnen voorschotelen, vanzelfsprekend gebakken in een traditionele Italiaanse Valoriani houtoven.

Valoriani Houtoven_El Flaco_Oud-Beijerland
pizza met een ster

Als de basis niet klopt, kun je niet bouwen

Wat denk je van een pizza belegd met dieprode tomatensaus, buffelmozzarella, de beste olijfolie en frisgroene basilicum? Of Polpette Al Limone; kalfsgehaktballetjes met citroenmayonaise, of de huisgemaakte Tiramisu? Of ga je liever voor een klassieker zoals Pasta Carbonara? Succes verzekerd, de El Flaco sauzen worden op traditionele wijze bereid. Op de menukaart vind je overigens veel bekende Italiaanse gerechten. ‘Traditionele & eenvoudige’ Italiaanse chique, zou je kunnen zeggen, maar het is zoals Johan Cruijf zei: ‘Voetballen is heel simpel, maar het moeilijkste wat er is, is simpel voetballen.’ En zo is het ook met het bereiden van niet te versmaden eerlijke gerechten. El Flaco is er goed in. En dat proef je!

ZUURDESEMPIZZA’S ZIJN EEN VAK APART! MAAR ALS JE ER GOED IN BENT ZIJN HET OOK METEEN DE LEKKERSTE

El Flaco – De Magere

Een échte pizza heeft als basis een dunne bodem, maar dat is niet de enige reden waarom de pizzeria de naam El Flaco draagt. Johan Cruyff krijgt de bijnaam ‘De Magere’ als hij in de jaren ’70 bij Barcelona gaat voetballen. Ferenc van der Vlies, de initiatiefnemer van het gehele project ‘Bijlschool’ heeft een voorliefde voor voetbal, zijn medemens, met elkaar genieten van goed eten en drinken en kwaliteit. Maar ook zijn ondernemersgeest én zeer bijzondere persoonlijke band met Johan Cruyff, zorgen ervoor dat met de realisatie van de pizzeria in de Bijlschool, alles in elkaar valt. Of je er nu moet zijn voor UP Social Club, UP Soccerclub of voor El Flaco, iedereen is welkom! Een sociaal-maatschappelijk concept bleek de uitkomst van de optelsom. Een bezoek aan de Bijl 1 levert je, naast lekker eten en drinken, bijzondere ontmoetingen op. Het bewijs dat commerciële- en sociale doeleinden prima samengaan. Een inspiratievolle omgeving waar je vanaf moet weten!

Pizzeria El Flaco

Bijl 1 (Johan Cruyffplein)
3262 JA Oud-Beijerland

088 – 7736433

pizzeriaelflaco.nl
info@pizzeriaelflaco.nl

pizzeria_el flaco_oud-beijerland