In 2013 start Rayen(25) Schildersbedrijf Barendrecht. Met Google in zijn achterhoofd kiest hij een bedrijfsnaam met de meest voor de hand liggende zoektermen om goed gevonden te worden op internet. Op dat moment weet hij nog niet dat hij samen met Jamie(27) naar Maasdam zal verhuizen om te wonen, te leven én te werken.

Rayen verstaat zijn vak. Als we het hebben over schildertechnieken, gaan alle registers open en lich- ten zijn ogen op. Rayen heeft de Schildersopleiding gedaan en rondde die in 2008 af. Best heel hip om te kiezen voor een ambachtelijke beroepsopleiding. “Productkennis en het gebruik van juiste materialen is erg belangrijk”, zegt hij. “Als je het verkeerde product kiest op een bepaalde ondergrond, dan kunnen er allerlei problemen ontstaan waar niemand op zit te wachten”.

Jamie is geboren en getogen in Puttershoek, maar haar ouders kiezen ervoor om naar Barendrecht te verhuizen als ze 12 is. Rayen gaat na zijn opleiding eerst in loondienst om het vak te leren. Na een aantal jaar besluit hij voor zichzelf te beginnen. In de tussentijd leert hij Jamie kennen die ook bekend is met het vak en samen runnen ze nu Schildersbedrijf Barendrecht.

“We hebben er wel aan gedacht om onze naam te veranderen, maar we hebben al zoveel naamsbekendheid in de regio dat we het zo laten”.

Jamie: ”We woonden in Barendrecht, maar ik wilde heel graag terug naar de Hoeksche waard. In 2014 verhuisden we dan ook naar Maasdam. Ondertussen waren we samen keihard aan het werk om Schildersbedrijf Barendrecht op de kaart te zetten. Doordat ik veel affiniteit heb met de branche, besloten we er samen voor te gaan. Ik heb mijn baan opgezegd en doe alles achter de schermen. Van offertes maken tot afspraken inplannen. We gaan altijd vrijblijvend langs bij klanten om goed te begrijpen wat mensen willen. Een goede vertrouwensrelatie is de basis van onze manier van samenwerken met de klant”.

Traditioneel en Trendy

Duurzaamheid en het afleveren van kwaliteit vinden Rayen en Jamie een vanzelfsprekendheid. De producten en materialen die Ryan gebruikt zijn daarom altijd van hoogwaardige kwaliteit.
In combinatie met Jamie’s gevoel voor trends en noviteiten op het gebied van interieur en het ‘nieuwe’ buitenleven, verjongen zij met Schildersbedrijf Barendrecht het schildersambacht. De tijden dat hardhout altijd bruin gebeitst moest worden en dat kunststof kozijnen niet geverfd kunnen worden is allang voorbij.

Feminine touch

Jamie: “We zijn er niet alleen voor het gedegen buitenschilderwerk waarin alles mogelijk is, maar we verzorgen ook styling- en kleuradviezen.

Schilder-Hoeksche-Waard-interview

De mogelijk- heden zijn tegenwoordig erg uitgebreid. Natuurlijk kun je naar de bouwmarkt gaan en die betonlookverf kopen of zelf een marrakechwand creëren zoals je ze in de bladen ziet, maar zo simpel als het lijkt is het vaak niet. De technieken die ervoor nodig zijn om dit echt goed te doen, zijn een vak apart. Wij zeggen altijd: Wil je er écht een eyecatcher van maken, overweeg dan om het te laten doen!

Sterk in afwerking

Doe je het toch zelf, dan neem je ‘zakker’s, ‘heilige dagen’ of schrale plekken misschien voor lief, maar die zaken komen in Rayen’s woordenboek niet voor. Niets zo vervelend als je kozijnen mooi geschilderd zijn, maar het kitwerk blijft een doorn in het oog. Blijkbaar is ‘kitten’ een vak apart.

Als schilder heb je oog voor detail en geduld nodig. De nesse zit ‘m in de afwerking en daar hoort kitwerk ook bij.
Jamie: “Iedereen kan schilderen of een wand sausen, maar je ziet het verschil als er door een specialist is gewerkt. Onlangs werden we gebeld door iemand die vroeg of Rayen wilde komen kitten, omdat ze zijn werk hadden gezien bij familie. Daar worden we oprecht blij van en het motiveert enorm om er altijd naar te streven perfect werk af te leveren, want mond- tot-mond reclame is nog altijd de beste”.

Specialisaties

Schildersbedrijf Barendrecht levert naast schilderwerk dus nóg een aantal specialistische diensten. Zo worden ze ook vaak gevraagd voor de verwerking van glasvezelwanden. Glasvezel verricht wonderen op wanden en is een geweldig alternatief voor het ouderwetse stucwerk en op alle mogelijke wanden toepasbaar. Glasvezel is verkrijgbaar in verschillende structuren en af te werken met alle denkbare muurverven in iedere gewenste kleur. Rayen: “We verzorgen de wandafwerking op deze manier bij heel veel nieuwbouwprojecten, het is echt een hype op dit moment”.

Mannenwereld

Vaak zijn het vrouwen die over de kleurstellingen en het interieur in- en om het huis gaan. “We merken dat vrouwen blij verrast zijn als ze Jamie aan de lijn krijgen. Vrouwen communiceren nu eenmaal toch anders dan mannen”, zegt Rayen met een knipoog naar Jamie. En daarbij: Als (vrouwelijke) opdrachtgever heb je een tijdje mensen in- en om je huis die je in eerste instantie niet kent. Het is prettig om te weten dat er vaklui in je huis aan het werk zijn, die voor 100% te vertrouwen zijn.

“We staan bekend staan als een betrouw- baar en professioneel bedrijf en daar zijn we erg trots op”.

Rayen: “Door een transparante en eerlijke communicatie werken we samen-, in plaats van vóór onze klanten. We nemen de tijd en luisteren goed naar de specifieke wensen. We komen – altijd vrijblijvend – langs om kennis te maken en wensen in kaart te bren- gen, met daaropvolgend een vrijblijvende offerte voor elk budget. Van daaruit werken we stap-voor-stap naar een perfect eindresultaat waar u jaren plezier van zult hebben. Vakmanschap & betrouwbaarheid is wat u kunt verwachten. Dát is waar wij voor staan”!

Schildersbedrijf Barendrecht

T: 06-4433 7040 | 06-5142 0777
E: info@schildersbedrijf-barendrecht.nl
W: schildersbedrijf-barendrecht.nl