FOTOZEE - The Scootershop

THE SCOOTERSHOP

IN GESPREK MET REMCO LOBBES

Voor zijn zestiende verjaardag mocht hij kiezen van zijn ouders; of een surfplank of een brommer. Een lastige keuze. Met het idee dat een surfplank moeilijker te verbergen was dan een brommer, koos hij voor de surfplank. De brommer kocht hij zelf, stiekem. Een Puch Maxi, die hij uitrustte met schijfremmen en een 70cc motorblok. Trots reed hij rond op zijn bijzondere bromfiets, die met gemak een snelheid van 110 kilometer per uur haalde. Hij parkeerde hem in het ‘sloppie’, verderop in de straat. Zijn ouders hebben dit lange tijd niet geweten.

Remco Lobbes, eigenaar van The Scooter Shop in Oud-Beijerland, heeft twee rechterhanden en een passie voor snelheid, techniek en alles wat een motor heeft. Het is dan ook niet verwonderlijk dat elke functie die hij ooit uitoefende met een van deze aspecten verweven was. Via de technische dienst van Van Oordt, zijn eigen bedrijf RL Car Systems (hifi-alarm-audio-autotelefoon), Versatel en eigen waterski-school ‘t Spui, belandde hij in de handel in motorfietsen. Omdat er steeds meer vraag was naar retro-scooters, besloot hij er tien in te kopen. Binnen no time was hij uitverkocht. Daarna was de stap naar The Scooter Shop zo gezet.

FOTOZEE-showroom scootershop

The Scooter Shop is verhuisd

Inmiddels bestaat The Scooter Shop alweer tien jaar en is de winkel begin juni verhuisd van de Beneden Oostdijk naar een aanzienlijk groter pand aan de Edisonstraat. Bij binnenkomst valt direct op hoeveel werk Remco en zijn team de afgelopen maanden hebben verzet, om de nieuwe locatie om te toveren tot trendy showroom.

Hoge rekken met helmen en afbeeldingen van scooters sieren de wanden. Een container werd omgebouwd tot verkoopbalie. Achterin de shop een knusse zithoek en een koffiebar, met authentieke Vespa’s die dienstdoen als barkruk. Een sfeervolle ruimte met een prachtig assortiment scooters, fietsen en meer. ‘De afgelopen maanden zijn pittig geweest’, vertelt Remco. ‘Hoewel The Scooter Shop gewoon open was, waren we achter de schermen druk bezig met de verbouwing van ons toekomstige onderkomen en de naderende verhuizing. Inmiddels weer met vier man sterk, heten we onze klanten van harte welkom in ons nieuwe pand!’

‘De Scooter Shop hoverboards staan voor betrouwbaarheid en kwaliteit’

hoverboards scootershop

Een ruim, gevarieerd aanbod, voor ieder wat wils

The Scooter Shop biedt een ruim assortiment scooters, zowel nieuw als gebruikt, van diverse merken. ‘Voorheen verkochten we voornamelijk scooters van de betere Chinese merken. Tegenwoordig bieden we daarbij een groot assortiment A-merken, als Yamaha, Piaggio, Vespa, Kymco en Sym.’

Nieuw in The Scooter Shop, E-bikes, fietsen en Classic Cars

Met de realisatie van het nieuwe pand, heeft Remco zijn assortiment uitgebreid met de populaire E-bikes. Tevens heeft hij een uitgebreide collectie volwassen- en kinderfietsen samengesteld. Een goede mix tussen A-merken en minder bekende merken (25% – 50% goedkoper dan de bekende A-merken), maken de aanschaf van een E-bike of fiets toegankelijk voor elk budget. ‘We doen geen concessies als het gaat om kwaliteit. We hebben gedegen onderzoek gedaan om hoogwaardige producten aan te kunnen bieden, tegen interessante prijzen. Of je nu komt voor een A-merk of een minder bekend merk, de prijs- kwaliteitsverhouding is dik in orde.’ The Scooter Shop verkoopt op kleine schaal Classic Cars.

FOTOZEE-elektrische fiets hoeksche waard


De pechbus

The Scooter Shop beschikt over drie bekwame monteurs, professioneel gereedschap en een grote werkplaats, waar je terechtkunt voor onderhoud, reparatie, rijklaar maken en schadeherstel. ‘Wij kunnen elk merk onderhouden, repareren en inruilen, ook indien niet bij ons aangeschaft.’ Bovendien verleent The Scooter Shop een pech- en ophaalservice. Mocht je onverhoopt stranden, thuis of langs de kant van de weg, wordt je scooter opgehaald. The Scooter Shop biedt gratis vervangend vervoer.

De specialist

Remco wordt blij van een tevreden klant. Hij is een perfectionist die qua uitstraling, product en service altijd naar het beste zal streven. Hoogwaardige service staat voor hem op de eerste plaats, met als doel tevreden klanten. Hij is goudeerlijk (ondanks het feit dat hij op zijn 17e al op een motor reed) en een harde werker. Hoewel zijn liefde voor techniek hem uiteindelijk heeft gemaakt tot de trotse eigenaar van The Scooter Shop 2.0, houdt hij zich momenteel minder met sleutelen en meer met zijn klanten en de verkoop bezig. Zijn doel? Dé specialist van Zuid-Holland worden, in scooters, fietsen en hoverboards. Uiteraard van de beste kwaliteit.

Edisonstraat 8E, 3261 KX, Oud-Beijerland

Tel: 0186-611 031
info@thescootershop.nl

scootershop showroom oud-beijerland

fotografie: FOTOZEE | tekst: Ingeborg van der Vorm