Second opinion Fysiotherapie hoeksche waard

Met een geheel eigen visie starten Mariska (30) en Karim (35) in juli 2016 met Veth Fysiotherapie in Puttershoek. Naast de gebruikelijke bewegingsgerelateerde klachten, richten zij zich op cliënten die al andere therapieën of zorg hebben gehad maar nog steeds klachten ervaren. Mensen die te horen hebben gekregen dat ze “er maar mee moeten leren leven” en die nog elke dag lichamelijke pijn en/of ongemakken ervaren.

Beiden hebben na de HBO opleiding fysiotherapie nog drie jaar doorgestudeerd om zich diverse specialisaties eigen te maken, ieder op eigen terrein. De cliënt kan daarom rekenen op een brede expertise. Verschillende
behandelmethoden kunnen ingezet worden om effciënt resultaten te boeken. Mariska is gespecialiseerd op biomedisch gebied. Haar kennis over de behandeling van spieren en gewrichten (manuele therapie) is een perfecte aanvulling op Karim, die onder andere de psychosomatische fysiotherapie voor zijn rekening neemt.

“Een intake duurt altijd een uur waarin we goed in kaart brengen wat de klachten zijn”.

Karim en Mariska werkten al langer samen in een grote praktijk in loondienst en liepen daar regelmatig tegen het feit aan dat er een grote groep mensen is, die langdurig zoekt naar een oplossing. De tijd ontbrak om verder te kijken dan de neus lang is. Om die reden besloten ze een eigen praktijk te star- ten om de kennis en ervaring die ze samen in huis hebben, op een andere dan gebruikelijke manier in te zetten. Door hun brede specialisaties vullen de twee therapeuten elkaar goed aan. Bijvoorbeeld bij (spier-) spanningshoofdpijn kan, afhankelijk van de oorzaak, Mariska het gedeelte spieren en gewrichten voor haar rekening nemen, en/of Karim dieper ingaan op het stukje ontspanning en houding.

Specialist in Second Opinion

De oorzaak van gezondheidsklachten is soms niet eenvoudig aan te wijzen. Als er geen duidelijke lichamelijk oorzaak is wordt er al snel gedacht aan een psychisch probleem. Veel mensen vinden dit verwarrend en gaan vaak van arts naar arts zonder dat er een bevredigend resultaat wordt geboekt.

Van hun omgeving krijgen ze op den duur vaak te horen dat ze het maar gewoon eens rustig aan moeten doen of dat het tussen de oren zit. Maar daarmee ben je niet geholpen en kun je je erg onbegrepen voelen. Veth Fysiotherapie richt zich (onder andere) op deze groep mensen.

Karim: “De psychische en lichamelijke gezondheid hebben wel degelijk een relatie met elkaar, maar om nu te zeggen dat een lichamelijke klacht tussen de oren zit… Mensen ervaren écht lichamelijk ongemak of erger. Wij gaan daar niet aan voorbij en gaan graag een stap verder om het te onderzoeken.”

Patienten met chronische pijn

Ons lichaam zit vernuftig in elkaar en reguleert en herstelt heel veel zelf zonder dat we daar iets voor hoeven doen, maar dat geldt natuurlijk niet voor alles. Naast fysiotherapeutische behandelingen kan het pijneducatieprogramma van Karim een onder- deel zijn van een therapie. Het educatieprogramma is voornamelijk gericht op mensen die daadwerkelijk moeten leren leven met chronische pijn.

Karim: “Dagelijks pijn ervaren beïnvloedt de kwaliteit van leven. Als je weet hoe pijn fysiologisch ‘werkt’, kun je er op een andere manier mee omgaan. We leren mensen ermee te leren leven, want dat is makkelijker gezegd dan gedaan als je de diagnose krijgt dat er niets meer aan te doen is”.

Brede kijk op klachten

Bij Veth Fysiotherapie worden klachten dus vanuit diverse invalshoeken grondig onderzocht en uitgebreid behandeld. Afhankelijk van het soort klacht, wordt de behandeling gekozen die het snelst resultaten boekt, maar ook die het beste bij je past.

“Natuurlijk gaat dit altijd in samenspraak met de cliënt”, zegt Mariska.“We werken vanaf het eerste contact aan een vertrouwensrelatie en dat begint met een uitgebreid intakegesprek van minstens een uur. We investeren veel tijd in onze cliënten, maar het blijft wel een actief samenwerkingsverband met de cliënt. Ik kan vanuit de manuele therapie iemand elke behandeling weer in het ‘zadel’ zetten, maar dan zouden we alleen aan symptoombestrijding doen. Ons streven is om de oorzaak te achterhalen, zodat cliënten begrijpen waar de klachten vandaan komen. Een oorzaak kan ook, relatief eenvoudig, een ‘verkeerde’ lichaamshouding zijn. Het hoeft niet altijd heel ‘diep’ te zitten”.

“We leren cliënten weer op het eigen lichaam te vertrouwen”

Dry Needling & EasyTaping
NB: Naast de algemene (sport) fysiotherapie, manuele- en psychosomatische fysiotherapie zijn er nog andere methoden die vaak ter ondersteuning van een behandeling worden ingezet. Dry Needling is een effectieve behandelmethode om triggerpoints (knopen) in spieren op te heffen. Deze effectieve methode wordt vaak gebruikt om (uitstralende) pijn te verlichten en mobiliteit te verbeteren. EasyTaping wordt vaak ingezet om sturing te geven aan het bewegingsapparaat.

Standaard consult op half-uurs basis
Mariska en Karim nemen de tijd voor hun clientèle. Een consult duurt altijd een half uur. Zo is er voldoende tijd voor de behandeling en om eventueel met de cliënt in gesprek te gaan. Gepassioneerd en gedreven dragen zij graag kennis over.

“Het stukje extra aandacht en bewustwording zorgen ervoor dat mensen zelf gaan nadenken over wat ze wel- of juist niet hebben gedaan om het lichaam te onderhouden. Als je niet beter weet, kun je er zelf niets aan doen, maar als je beter weet, dan heb je zelf ook heel veel in de hand”, zegt Mariska.

Karim voegt nog toe: “Ons doel is altijd om mensen weer lekker in beweging te zien en goed in het vel krijgen. Als cliënten ons minder nodig hebben is dat juist een goed teken. Dat betekent dat wij ons werk goed hebben gedaan!”

Meer informatie: www.vethfysiotherapie.nl

DIRECT EEN AFSPRAAK MAKEN:

Telefonisch: 078 – 647 4549
Whatsapp: 06 – 2498 9882
Email: info@vethfysiotherapie.nl